Hisenda cedeix l’edifici de les Duanes a l’Ajuntament de la Ràpita

És una reclamació de fa 30 anys. El Govern Municipal preveu ubicar un nou espai dedicat a l’emprenedoria i oficines de Coworking

08 octubre 2019 16:20 | Actualizado a 08 octubre 2019 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Ràpita ha aconseguit l’ús gratuït de l’antic edifici de les Duanes per un termini de 50 anys. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha signat el conveni de cessió amb la delegada del Ministeri d’Hisenda a Tarragona, Ana Yago. Amb aquesta cessió, la Ràpita guanya un nou espai que es podrà dedicar a equipaments públics i dependències municipals en ple centre de la població.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, s’ha mostrat molt satisfet perquè d’aquesta manera culmina un procés administratiu engegat al 2017 per aconseguir del govern espanyol la cessió de l’edifici, però que en realitat es remunta més enrere. «És una satisfacció haver aconseguit finalment la cessió tenint en compte que és una reclamació de l’Ajuntament de fa 30 anys», ha explicat Caparrós.

El Govern Municipal ha començat a treballar ja en l’elaboració del projecte d’un nou Centre d’Emprenedoria i Espai Coworking que es preveu ubicar a l’antiga Duana. A més a més, està previst reubicar també l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. L’edifici té més de 370 m2 de superfície, repartits entre una planta baixa i dos pisos.

L’immoble situat al número 48 de la Plaça Carles III data de meitat del segle passat i era propietat del Ministeri de Foment. En deixar d’utilitzar-se, va passar a dependre del Ministeri d’Hisenda. Cal destacar la façana neoclàssica de l’edifici, que compta amb una protecció especial.

Comentarios
Multimedia Diari