Tortosa prohibirà els patinets elèctrics per les voreres

L’Ajuntament regularà l’ús d'aquest mitjà de transport i instarà els usuaris a dur elements reflectants i casc

09 octubre 2019 09:10 | Actualizado a 09 octubre 2019 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ha aprovat en el decurs del ple del mes d’octubre, a petició d’ERC i PSC, regular l’ús dels patinets elèctrics a la ciutat.A falta d’una normativa general que en reguli l’ús i amb la instrucció de la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè cada ajuntament ho faci a través d’ordenances municipals, l’Ajuntament de Tortosa ja ha posat a treballar els tècnics per perfilar una normativa. 

D’entrada se’ls prohibirà circular per les voreres, hauran de portar llums i els usuaris hauran de dur elements reflectants i casc. El reglament i les sancions s’han d’acabar de perfilar en una comissió de treball amb la resta de grups municipals.

Com ja va informar el Diari en en diverses ocasions prohibir l’ús de patinets elèctrics per les voreres era una reclamació d’alguns veïns, com de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric.

A Tortosa circulen sobretot patinets del tipus A i B que no superen els 25 quilòmetres per hora i la nova ordenança municipal de Tortosa sobre el seu ús proposarà que circulin per les zones de 30 quilòmetres per hora, els carrils bici o la via verda, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari