Homenatgen tretze dones de la Ribera d’Ebre

Es reconeix la trajectòria vital d’una veïna de cada municipi de la comarca, en l’onzena edició d’aquesta commemoració conjunta del 8 de març

10 marzo 2018 10:56 | Actualizado a 10 marzo 2018 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tretze dones de la Ribera d’Ebre han rebut un reconeixement per la seva trajectòria vital en el marc de l’onzena edició del Dia Internacional de la Dona a la comarca, celebrat ahir a la Torre de l’Espanyol. Es tracta de Magdalena Vallés, d’Ascó; Neus Serres, de Benissanet; Trini Viñolas, de Flix; Carme Aragonés, de Garcia; Teresa Solé, de Ginestar; Carme Segarra, de Miravet; Eunis Piñol, de Móra d’Ebre; M. Pilar Martínez, de Móra la Nova; Paquita Pahul, de La Palma d’Ebre; Rosa Bladé, de Rasquera; Dorina Franquet, de Riba-roja d’Ebre; Carme Serrano, de Vinebre i Lina Solé, de La Torre de l’Espanyol.

L’acte va tenir un caràcter reivindicatiu alhora que emotiu, amb el reconeixement dels propis familiars de les dones homenatjades. Es van llegir cartes personals, textos escrits i compartits per elles mateixes o per la família per fer valdre les mares, les àvies, les dones, acompanyades moltes per fills i filles, nets i netes. Lectures algunes més reivindicatives, altres més biogràfiques, però totes posant en valor el caràcter lluitador de la dona. 

«Fes-te present a tot el món, alça la teva veu!». Amb aquesta frase la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va reivindicar el paper de la dona a la comarca i a tot el món, perquè «volem dones vives, lliures, combatives, estimades i actives i, per suposat, amb els mateixos drets que els homes», va afirmar.

Comentarios
Multimedia Diari