I tu, de quin grup sanguini ets?

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta se suma a la Marató de Sang celebrada arreu de Catalunya i fa una crida a la donació de sang com un gest habitual

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fins avui, Catalunya es troba immersa en la quarta edició de la Marató de Sang 2.0, enguany enfocada en els grups sanguinis. És la campanya de donació més gran de l’any.

Segons el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, es calcula que quatre de cada deu catalans no saben el seu grup sanguini. El Banc de Sang convida a donar sang i descobrir el grup sanguini durant la Marató 2.0, ja que després de la donació tots els donants reben una analítica.

Fa deu dies, les reserves del Banc de Sang estaven molt baixes (reduïdes en un 25% per les Festes Nadal i per l’epidèmia de grip), amb sang per a només cinc dies, mentre que l’estat òptim seria de tindre’n per a onze. Cada dia a Catalunya es necessiten 1.000 donacions.

La doctora Virginia Callau, directora del Banc de Sang i Teixits de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha valorat molt positivament la bona marxa de la Marató en l’àmbit de Catalunya, i s’espera superar el número estimat de 10.000 donacions. A Tortosa, ahir a primera hora del matí ja hi havia una cinquantena de persones inscrites a la marató que van anar apropant-se a donar sang.

El lema de la campanya és «La teva sang diu coses. Comparteix-les» i vol posar en relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seua sang.

Conèixer el grup sanguini també resulta bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió.


A Tortosa, els dijous
La doctora Callau ha insistit en la importància de conscienciar la societat que donar sang hauria d’arribar a ser un hàbit, més enllà de les campanyes puntuals que es posen en marxa. «A les crides la gent de Catalunya respon molt bé, però la sang es necessita de forma diària perquè caduca. Ha de convertir-se en un hàbit entre la ciutadania», explica.

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta es pot acudir a fer una donació al Banc de Sang els dijous durant tot el dia (excepte de 14 a 15 hores).

Comentarios
Multimedia Diari