ICV-Entesa per Tortosa demana un protocol d'emergència per a persones desnonades

Els ecosocialistes també reclamen una consulta sobre el futur del monument a la batalla de l'Ebre

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal d'ICV-Entesa per Tortosa demanarà, a través d'una moció al pròxim plenari, la creació d'un protocol d'emergència per a persones desnonades. L'objectiu de la proposta és que persones afectades per un procés de desnonament imminent puguin ser ateses pels serveis socials de l'Ajuntament i acollides en algun habitatge públic destinat a emergències socials. A més, també s'exigeix accelerar les sancions a les entitats financeres que tenen habitatges buits a la ciutat. Els ecosocialistes també presenten una moció per reclamar una consulta ciutadana sobre el futur del monument de la batalla de l'Ebre i aprofitar la pilastra que el sosté al mig del riu per fer una passarel·la de vianants.

La primera de les mocions, que es debatrà en el plenari del pròxim dilluns 12 de gener, demana l'elaboració d'un protocol d'emergència per a persones afectades per un procés de desnonament del seu habitatge de forma imminent. Els ecosocialistes volen que aquestes persones puguin ser ateses pels serveis socials i poder viure, de forma temporal, en un habitatge que l'Ajuntament té disponible per a emergències socials.

A més, la proposta demana accelerar les sancions a entitats financeres que tenen habitatges buits a la ciutat, per donar compliment a la moció aprovada el passat 3 de març al consistori tortosí.

D'altra banda, en el ple ordinari del mes de gener, el grup d'ICV-Entesa per Tortosa presentarà una proposta per construir una passarel·la de vianants aprofitant la pilastra de l'antic pont de barques, que actualment sosté el monument a la batalla de l'Ebre. En la moció, els ecosocialistes recorden que el Pla especial urbanístic del conjunt històric-artístic de Tortosa preveu la conversió del tram de l'avinguda Felip Pedrell, entre la plaça del Paiolet i l'Escorxador en una única plataforma de prioritat invertida.

A més de reclamar aquesta passarel·la, ICV planteja una consulta ciutadana, durant aquest 2015, per tal que els veïns de la ciutat es pronunciïn sobre el monument franquista de la batalla de l'Ebre, que hi ha al mig del riu, i que es veuria afectat per l'actuació.

Comentarios
Multimedia Diari