Il·luminen dos túnels de la Via Verda al terme del Pinell de Brai

Els túnels s'han il·luminat amb punts de llum de tecnologia led alimentats per un sistema de plaques fotovoltaiques

19 mayo 2017 23:10 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els consells comarcals del Baix Ebre i la Terra Alta han estrenat la il·luminació de dos túnels de l’itinerari turístic de la Via Verda al terme del Pinell de Brai, un de 529 metres i un altre de 262 metres de longitud, tots dos situats més enllà de l’estació del Pinell, en direcció al terme de Benifallet (Baix Ebre).

En total la inversió ha ascendit a 17.914 euros i s’emmarca en el projecte Xarxa Ebrebiosfera, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Ebre. Un 40 per cent d’aquesta inversió ha anat a càrrec de la Diputació de Tarragona i la resta ha anat a càrrec de la Direcció General de Turisme.

De manera automàtica

Els punts de llum són de tecnologia led, de 5 watts cadascun, i estan subministrats per un sistema de plaques fotovoltaiques equipades amb un sistema antivandàlic. La il·luminació s’activarà de manera automàtica un cop els ciclistes o senderistes accedeixen al seu interior. Si no és així, s’han col·locat un seguit de polsadors al llarg del túnel.

Amb aquesta actuació, tots els túnels dels Via Verda a la comarca de la Terra Alta disposen de llum, ha assegurat el president comarcal, Carles Luz.

El president de l’ens comarcal, Lluís Soler, ha destacat «l’aposta decidida que ha realitzat tots aquest anys l’ens comarcal del Baix Ebre per tal d’adequar el recorregut de la Via Verda i millorar un dels actius turístics més rellevants del conjunt del territori». La Via Verda a la Terra Alta i el Baix Ebre és un dels recursos turístics de major afluència en aquestes festes de Setmana Santa.

Comentarios
Multimedia Diari