Mobilitzades 52 dotacions de bombers per apagar l'incendi forestal de Tivissa

Estan intervenint també nou mitjans eris. El foc, que està estabilitzat, està al cim de la muntanya is'han cremat vuit hectàrees

26 octubre 2020 12:36 | Actualizado a 26 octubre 2020 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la una d'aquesta tarda s'ha declarat un important incendi forestal al terme municipal de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. El foc afecta la zona de Cantarells, a la serra de Tivissa. A les 15.46 hores el sinistre s'ha donat per estabilitzat.

A quarts de tres de la tarda, Bombers de la Generalitat havia mobilitzat ja una quarentena de dotacions, de les quals set són aèries: tres helicòpters bombarders i quatre avionetes. Però finalment han estat 52 dotacions terrestres i nou aèries les que han intervingut en les tasques d'extinció.

Els vehicles accedeixen a la zona des del punt quilomètric 57,500 de la C-12. Per ara no hi ha masos a la zona que està cremant. 

Els bombers, per una qüestió d'accessibilitat, estan prioritzant per terra l'atac al flanc esquerra, mentre els mitjans aeris estan tirant aigua al dret.

El foc està localitzat al cim de la muntanya en un indret on bufa fort el vent, que fa avançar les flames ràpidament per una zona on té molt de potencial.

L'objectiu de bombers es poder estabilitzar el cap de l'incendi i la part alta del flanc dret.

S'ha demanat a les poblacions de Tivissa i Ginestar que els seus veïns no accedeixin ni als camins ni a les zones properes de l'incendi. En concret, l'Ajuntament de Tivissa ha sol·licitat que ningú vagi a les finques de Mas de Sagarreta, Maula i Banyoles.

Mossos d'Esquadra ha desplaçat fins ara tres patrulles i el SEM una unitat.

S'han cremat vuit hectàrees, segons els agentes rurals, que han mobilitzat dues patrulles i un helicòpter.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari