Impuls al Parc Natural dels Ports com a destí turístic sostenible

Es constitueix el fòrum permanent per avançar en l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible, que atorga la Federació Europarc

26 febrero 2021 10:17 | Actualizado a 26 febrero 2021 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural dels Ports treballa per aconseguir la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS), un distintiu de la Federació Europarc que acredita la convivència del turisme amb la sostenibilitat en els espais naturals protegits i del que ja disposa el veí delta de l’Ebre. Amb aquest objectiu s’acaba de constituir un fòrum, com a òrgan de participació obert a particulars, institucions, empreses i entitats interessades, tant de l’àmbit del parc natural com de la resta de Catalunya. De moment, en formen part un centenar de persones, tot i que els interessats podran sol·licitar sumar-s’hi al llarg de tot el procés.
D’aquí sortirà un grup més reduït, de 25 persones de sectors com la restauració, l’hoteleria, les activitats turístiques i de guiatge, administracions i entitats sectorials, que s’encarregaran de supervisar la diagnosi, l’estratègia i el pla d’acció que es presentaran a Europarc per aconseguir el segell. Està previst disposar de la documentació aquest 2021 per poder passar l’auditoria preceptiva l’any que ve. 
La Carta Europea del Turisme Sostenible suposa el treball conjunt d’un espai natural protegit i els agents turístics públics i privats del territori, per a definir i garantir un futur viable i saludable per a les persones i per al seu entorn. Actualment hi ha 104 àrees protegides a Europa acreditades amb la CETS, de les quals 11 a Catalunya. 
El Parc Natural dels Ports, que abasta un total de 35.050 hectàrees d’aquesta serralada entre les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta,  va començar a pensar en aquesta línia de treball per potenciar el turisme l’any 2018, després d’un seguit de jornades participatives. 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre va aconseguir aquesta acreditació l’any 2007. Actualment compta amb 150 empreses turístiques acreditades i treballa ja en la fase tres del projecte, que suposa la incorporació de les agències de viatges. 

Comentarios
Multimedia Diari