Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Impulsen un parc cultural al voltant del riu Sénia

Trobada dels representants de Cultura de Catalunya, País Valencià i Balears

M.M.

Whatsapp
Pont de l'Olivar sobre el riu Sénia. Foto: Joan Revillas

Pont de l'Olivar sobre el riu Sénia. Foto: Joan Revillas

Representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’han reunit amb representants de la Comunitat Valenciana i de les Illes Balears per començar a treballar conjuntament en la posada en valor del patrimoni cultural i natural dels tres territoris, en el marc de l’anomenada ‘Declaració de Palma’.

Durant la reunió, celebrada el passat divendres a Reus amb la participació del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; Marta Fuxa, directora general de les Illes Balears, i el sotsdirector general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat valenciana, Antonio Bravo, es va acordar crear un parc cultural al voltant del riu Sénia i treballar conjuntament en la sol·licitud de declaracions i reconeixements de la UNESCO d’elements patrimonials comuns a les tres comunitats autònomes.

Pel que fa a la posada en valor del riu Sénia, límit entre les comunitats valenciana i catalana, s’ha plantejat declarar-lo d’interès etnològic i crear-ne un parc cultural que identifiqui i protegeixi els elements d’aprofitament d’aigua al voltant del riu.

Serien motiu de protecció els molins, embassaments, sèquies, ponts, i les fàbriques papereres i tèxtils que van sorgir al recer del riu Sénia. Aquest projecte estaria dotat d’altres actuacions que potenciarien el coneixement, la conservació i difusió del patrimoni natural com la creació d’un inventari amb els elements d’interès, la senyalització adequada dels elements culturals, disseny de rutes turístiques i centres d’interpretació.

Acció comuna

Així mateix, s’ha parlat d’unificar estratègies dels recursos culturals i turístics que es troben al parc natural dels Ports, parc natural de la Tinença de Benifassà, les pintures rupestres de la Serra de la Pietat a Ulldecona, el jaciment ibèric de la Moleta del Remei així com el Centre d’Interpretació dels Ibers a Alcanar.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También