Impulsen un parc cultural al voltant del riu Sénia

Trobada dels representants de Cultura de Catalunya, País Valencià i Balears

19 mayo 2017 15:27 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’han reunit amb representants de la Comunitat Valenciana i de les Illes Balears per començar a treballar conjuntament en la posada en valor del patrimoni cultural i natural dels tres territoris, en el marc de l’anomenada ‘Declaració de Palma’.

Durant la reunió, celebrada el passat divendres a Reus amb la participació del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; Marta Fuxa, directora general de les Illes Balears, i el sotsdirector general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat valenciana, Antonio Bravo, es va acordar crear un parc cultural al voltant del riu Sénia i treballar conjuntament en la sol·licitud de declaracions i reconeixements de la UNESCO d’elements patrimonials comuns a les tres comunitats autònomes.

Pel que fa a la posada en valor del riu Sénia, límit entre les comunitats valenciana i catalana, s’ha plantejat declarar-lo d’interès etnològic i crear-ne un parc cultural que identifiqui i protegeixi els elements d’aprofitament d’aigua al voltant del riu.

Serien motiu de protecció els molins, embassaments, sèquies, ponts, i les fàbriques papereres i tèxtils que van sorgir al recer del riu Sénia. Aquest projecte estaria dotat d’altres actuacions que potenciarien el coneixement, la conservació i difusió del patrimoni natural com la creació d’un inventari amb els elements d’interès, la senyalització adequada dels elements culturals, disseny de rutes turístiques i centres d’interpretació.

Acció comuna

Així mateix, s’ha parlat d’unificar estratègies dels recursos culturals i turístics que es troben al parc natural dels Ports, parc natural de la Tinença de Benifassà, les pintures rupestres de la Serra de la Pietat a Ulldecona, el jaciment ibèric de la Moleta del Remei així com el Centre d’Interpretació dels Ibers a Alcanar.

Comentarios
Multimedia Diari