Impulsen una comunitat energètica a la Fatarella

Serà una iniciativa capdavantera en l’ús d’energia renovable i noves tecnologies. L’objectiu és fer-la efectiva en un termini de nou mesos

03 mayo 2021 10:10 | Actualizado a 07 mayo 2021 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cooperativa Sant Isidre de la Fatarella impulsarà un projecte de comunitat energètica. La iniciativa es basarà en un grup de socis que compartiran energia i que també podrà ser utilitzada per la mateixa cooperativa. Està previst que a la llarga també es doni servei als habitants de la població que en vulguin formar part.

La idea surt des de la mateixa cooperativa davant de totes les mobilitzacions energètiques de la comarca i de la voluntat de dur a terme alguna cosa social per al territori. A més, és una forma de buscar nous beneficis i d’intentar aportar altres ingressos a la cooperativa. Segons Andreu Rius, director de la cooperativa, «es volen aconseguir més recursos i donar un valor afegit al producte de la cooperativa».

El projecte vol potenciar l’energia fotovoltaica, que és aquella obtinguda directament de la llum solar. Gràcies a unes plaques situades a la teulada d’alguns edificis del poble com la de la Cooperativa s’obtindria aquesta electricitat. Aquesta seria renovable i més barata, però malauradament al principi no es podrà utilitzar a temps complet. Inicialment només hi hauria servei durant un parell d’hores. Segons Andreu Rius, director de la cooperativa, «no hi haurà acumulació energètica, l’energia només funcionaria unes hores al dia, però l’estalvi serà molt, segons un estudi realitzat, un 40%».

Per tal de fer front a les despeses que suposarà aquest projecte, juntament amb les aportacions dels socis, es preveu demanar subvencions i acceptar donatius de totes aquelles persones del poble que hi vulguin col·laborar. De moment, el pròxim pas és convocar una assemblea de socis per presentar el projecte que, si tot va bé, es podria posar en marxa per a finals de 2021. Es preveuen tres mesos per a la tramitació de permisos i tres més per a fer la instal·lació necessària. També hi ha la possibilitat d’habilitar terrenys del poble per a tal fi en cas que sigui necessari.

Comentarios
Multimedia Diari