Incredulitat per la decisió de deixar en llibertat l'agressor del tortosí en coma

La família dubta que l'agressió es limités a un cop de puny perquè a la víctima li hauria trencat la mandíbula i el nas

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:


La decisió del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Tortosa de deixar en llibertat amb càrrecs l’autor de l’agressió que ha causat l’estat de coma d’un veí de Tortosa de 38 anys ha causat incredulitat. La germana de la víctima ha explicat al Diari que la família desconeix la raó per la qual l’agressor es troba en llibertat i no s’ha decretat la seva presó.

En aquests moments, la família està reunint els seus membres per alertar públicament, i amb l’ajuda d’un advocat, de tot el que li ha succeït al seu germà, esclarir els fets i demanar responsabilitats.

L’agressor és un veí de Tortosa de 22 anys i nacionalitat argentina. Està acusat d’un delicte de lesions i un de robatori amb força (el del telèfon mòbil de la víctima).

El jove acumula nombrosos antecedents, entre ells robatoris, agressions, intimidació i atemptat contra agents de l’autoritat. Els primers antecedents es van produir quan era menor d’edat.

La Policia local de Tortosa i els Mossos d’Esquadra coneixien la seva trajectòria i és considerada una persona conflictiva.

La víctima respon a les inicials C. M. V. i és de nacionalitat colombiana. Treballava en una empresa de Tortosa i s’havia integrat plenament a la ciutat, apunten diverses fonts al Diari.

Els fets van succeir la matinada del diumenge 4 desembre al carrer Argentina de la capital ebrenca, a l’alçada del pub Mont-bri. El local d’oci se situa a l’àrea de Tortosa coneguda com la zona de pubs, propera a la cèntrica plaça Alfons XII.

Al carrer i amb testimonis


L’agressor va coincidir amb la víctima i li va propinar un fort de cop de puny, davant la presència de diversos testimonis. Fonts policials assenyalen que la víctima va caure a plom a terra a conseqüència de l’impacte, moment en el qual l’agressor va fugir emportant-se el telèfon mòbil de la víctima.

En aquest punt, la germana de la víctima assenyala al Diari que posa en dubte que l’agressió s’hagués limitat a un cop de puny. «Al meu germà li van fer molt de mal, li van trencar la mandíbula per dos llocs i també li van trencar la cara, no sé si només fou un cop de puny...»

Al lloc dels fets s’hi va traslladar la Policia Local i Servei d’Emergències Mèdiques. La víctima, conscient, va ser atès de les seves ferides i hauria marxat a casa seva.

L’endemà se li va detectar un coàgul sanguini al cervell, va entrar en estat crític i va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Després de diverses operacions, segueix en coma i en estat vegetatiu.

En funció de l’evolució de la víctima, es podrien modificar els càrrecs del que és acusat el jove agressor.

La policia catalana va iniciar llavors una investigació per detenir l’agressor. Va estar 20 dies en recerca i captura fins que els Mossos d’Esquadra van preparar un operatiu el dia de Nadal, 25 de desembre. Diversos agents es van traslladar a casa de la família de l’agressor, al barri de Ferreries, on fou detingut, no sense que el jove oferís una forta resistència.

Traslladat a comissaria i passat a disposició judicial el mateix dia de festiu, l’autoritat judicial va prendre la decisió de deixar-lo en llibertat amb càrrecs.

L’Ajuntament de Tortosa no ha volgut fer valoracions sobre l’agressió.

Comentarios
Multimedia Diari