Indignació a Amposta per la rotonda que constuirà Foment a l'N-340

L'Ajuntament denuncia que és una obra innecessària, mentre l'Estat té pendent d´executar un important projecte d'arranjament de les vies d'accés a la carretera nacional

19 mayo 2017 18:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Amposta ha declamat al Ministeri de Foment que desestimi la rotonda que projecta a l’N-340, entre el municipi i Sant Carles de la Ràpita, i per contra executi d’una vegada la millora de la connexió de la carretera amb la ciutat després del pont sobre l’Ebre, pendent des de fa almenys tres anys.

Aquesta millora dels accessos i sortides des de l’N-340 a la zona del Canal i la carretera de Sant Jaume és una obra molt reivindicada a la capital del Montsià, ja que actualment són estrets, curts i amb uns revolts força perillosos.

Però segons detallà ahir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, mentre aquesta obra necessària està aturada, ara Foment preveu construir d’urgència una rotonda al terme municipal, a l’altura del quilòmetre 1.078, un punt on només hi ha camins rurals i diverses empreses i magatzems.

Es tracta d’una de la desena de rotondes projectades al llarg de la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, i que juntament amb la doble línia contínua (que ja arriba a l’Aldea) ha de ‘pacificar’ el trànsit i reduir la sinistralitat.

Foment ha notificat a Amposta l’obra de la rotonda, perquè determini si hi ha serveis afectats; una petició que també s’ha fet arribar a altres poblacions on es projecten noves rotondes de l’N-340, com és el cas d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l’Ampolla o l’Ametlla de Mar.

Tomàs recorda que l’aposta del territori és l’aixecament de barreres a l’autopista AP-7 i no la conversió de l’N-340 «en una via de tercera categoria».

«Temem que s’acabe executant abans l’obra de la rotonda, la qual rebutgem, que la dels accessos, que és molt necessària», detalla l’alcalde.

Així, l’Ajuntament d’Amposta enviarà un requeriment al Ministeri de Foment transmetent-los la posició del Consistori i adjuntant també la moció que va aprovar el ple, reclamant la gratuïtat de l’AP7. «També se sol·licitarà que el pressupost previst per a la rotonda es destini als accessos, un tema en què fa temps que es treballa i en què existeix consens».

Altres obres pendents

La millora dels accessos de l’N-340 comporta la construcció, per la seva banda, d’una altra rotonda per regular el trànsit a la carretera de Sant Jaume i diversos camins, com el d’accés a l’Escola de Capacitació Agrària. Precisament l’Ajuntament d’Amposta ha ajornat l’arranjament d’aquest camí, demandat pels veïns, per poder encaixar-lo en l’obra de Foment.

També s’està dilatant l’arranjament de l’avinguda de Sant Jaume fins a la plaça de la Pau, una obra que ja es treballa amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. Justament, ahir, representants del consistori tenien una cita amb tècnics de Mobilitat de la Generalitat per abordar aquesta obra.

Comentarios
Multimedia Diari