Indignació a Santa Bàrbara per un tall de llum de vint hores

L’Ajuntament reclama inversions a Endesa per posar al dia la xarxa elèctrica i anima els veïns a presentar queixes de forma individual

05 septiembre 2018 08:42 | Actualizado a 06 septiembre 2018 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Indignació dels veïns i l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb la companyia  Endesa, després de la darrera avaria en el subministrament elèctric que ha patit el municipi i que en alguns casos va deixar cases i comerços sense llum durant més de 20 hores. El tall arrenca el dilluns passat a les 5.20 de la matinada. Segons han detallat al Diari fonts d’Endesa, es van produir «tres incidències de forma simultània a la xarxa», que «impossibilitaven d’inici» oferir un subministrament alternatiu als abonats.

En un principi l’avaria en el cablejat soterrat va afectar tota la població del Montsià, d’uns 3.700 habitants, tot i que al llarg del dia es va anar restablint el subministrament en la majoria de sectors, a excepció de les dues zones properes a les estacions transformadores de la Cooperativa i la Fàbrica de Marco, segons detalla al Diari el regidor de Serveis i Governació de Santa Bàrbara, Antonio Ollés. 

Mentre es localitzava l’avaria i es procedia a la seva reparació, la companyia va decidir instal·lar dos grups electrògens externs. «Però no es van posar en marxa fins passada la una de la matinada del dia següent», remarca Ollés. A més, un d’ells es va aturar ahir al migdia, deixant un altre cop sense llum part dels veïns afectats, temporalment. 

Des d’Endesa asseguren que els grups electrògens continuaran avui en servei al municipi, mentre s’acaba de reparar l’avaria. Amb tot, molts veïns s’han queixat a la companyia pels danys soferts arran de la manca de servei durant hores el dilluns passat, en especial bars, comerços i oficines bancàries, segons explica el regidor de Governació, el qual també ha traslladat la problemàtica a la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre i els serveis territorials del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. Per al regidor, resulta evident el mal estat de la xarxa elèctrica al municipi i reclama a Endesa que executiu les inversions necessàries per posar al dia les seves instal·lacions i cablejat.


Més incidències 
I és que aquesta no és l’única incidència que han patit els veïns de Santa Bàrbara en els darrers mesos. Així, es van produir talls de llum similars el passat mes de febrer i dues incidències més durant l’agost. A més, «de forma recurrent patim petits talls de subministrament», remarca Antonio Ollés. 

«En el moment d’aquesta última incidència no feia vent ni plovia, i en ser de matinada no creiem que el consum fos molt elevat. L’única explicació és el mal estat d’una xarxa instal·lada fa anys i que requereix noves inversions»,  manifesta Ollés. 

El regidor de l’Ajuntament de Santa Bàrbara també es queixa que va tardar set hores a poder contactar dilluns amb un responsable de la companyia elèctrica que donés explicacions sobre l’avaria i la manca de subministrament a la població.  

Des de l’equip de govern municipal es vol consensuar una moció amb tots els grups al consistori per tal de denunciar aquest greuge i reclamar inversions a Endesa. La moció es debatrà en un ple previst demà dijous. 

L’Ajuntament també anima els veïns del municipi a presentar queixes de forma individual. «Hi ha carnisseries i altres establiments que no van poder obrir dilluns, bars als quals se’ls va fer malbé el menjar... i tot això cal reclamar-ho a la companyia», remarca Ollés. 

Comentarios
Multimedia Diari