Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Indignació a Tortosa perquè Salut descarta fer el nou aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta

Salut sosté que hi ha diferents opcions damunt la taula i que en breu es comunicaran

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del fossar que fa de pàrquing de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Foto: Joan Revillas

Imatge del fossar que fa de pàrquing de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Foto: Joan Revillas

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat aquest dimecres la reunió que ha mantingut amb la consellera de Salut, Alba Vergés. La trobada, a la seu del departament, a Barcelona, tenia com a principal punt d'anàlisi el projecte del nou aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta, que preveia un nou edifici al talús situat als peus de l'hospital i darrera l'antic cinema Fèmina. La millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que incloïa un nou pàrquing i un ascensor que el connectaria amb el centre de la ciutat havia de començar a finals del 2018 i ja se n'havia encarrilat l'execució amb l'adjudicació del projecte per valor de 450.000 euros. L’accessibilitat a l’hospital, situat dalt d’un turó, i la millora de l’aparcament han estat motius de llargues reivindicacions de l’Ajuntament de Tortosa, veïns i sindicats.
 
Roigé ha valorat "molt negativament" que la consellera li comuniqués que el departament descartava dur a terme ara aquesta construcció, pel cost econòmic que representa. “Estem molt decebuts”, ha afirmat. “Era un projecte que havia de resoldre els problemes d’aparcament, els problemes d’accessibilitat amb un ascensor des del centre de la ciutat i els problemes de capacitat amb una ampliació per millorar l’equipament”.

La regió sanitària del Cat Salut a les Terres de l'Ebre no ha confirmat ni desmentit aquesta informació, però segons ha explicat al Diari , "el Cat Salut està decidint diferents possibilitats que aviat es comunicaran".  Així, hi ha "diferents opcions respecte les millores a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta damunt la taula que en breu es comunicaran".

D'altra banda, l'alcaldessa ha avançat que el pròxim ple ordinari a l'Ajuntament de Tortosa portarà a debat la reversió de la modificació puntual del POUM als terrenys de l'hospital, que contemplava canviar la consideració de zona verda a equipaments de l'espai situat a l'entrada del recinte sanitari. Una modificació que havia demanat Salut per projectar-hi la construcció del nou servei de radioteràpia i traslladar l'actual servei des de l'hospital de Jesús al Verge de la Cinta. Meritxell Roigé ha recordat que un acord del ple va establir, amb els vots de 17 dels 21 membres del consistori, que aquest trasllat no es podia fer sense haver resolt prèviament els problemes de mobilitat amb la construcció del nou aparcament. 

Durant la reunió a la conselleria, l'alcaldessa ha explicat que també va plantejar altres qüestions de salut que afecten el municipi, com la paràlisi de la construcció del nou consultori mèdic de Jesús, per al qual l'Ajuntament de Tortosa va cedir els terrenys fa més d'un any, ha recordat, o les retallades horàries en l'atenció primària als dispensaris dels pobles de Tortosa i de la pèrdua de quatre especialitats del CAP Baix Ebre.

Comentarios

Lea También