Indignació a l'Ebre per la pròrroga del confinament comarcal

Els empesaris ebrencs fan una crida a alcaldes i Consells Comarcals a fer pinya per aconseguir la mobilitat per vegueria o regió sanitària

16 abril 2021 15:47 | Actualizado a 16 abril 2021 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els empresaris de les Terres de l’Ebre han rebut com un gerro d'aigua freda la decisió de prorrogar el confinament comarcal. Denuncien que una vegada més des de la Generalitat no hi ha hagut sensibilitat territorial i no s'han escoltat les seves demandes per un confinament per regió sanitària o vegueria, més d'acord amb les necessitats d'un territori amb baixa densitat de població i on no tots els municipis disposen de tots els serveis i es fa necessària la mobilitat més enllà de la comarca. La indignació és major després que el dimecres, en una visita a Tortosa, el conseller d'Interior Miquel Sàmper obrís la possibilitat a atendre les demandes d'empresaris i alcaldes de l'Ebre. «Hi ha alguna cosa que no coneixem, però entenem que de la mateixa manera que no s'arriba a un acord per a formar el nou Govern, tampoc hi ha acord dins del Procicat a l'hora de prendre unes decisions que van en perjudici dels empresaris i dels ciutadans del territori», va afirmar Pepe Vallés, director general de l' Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), qui també lamenta que «Catalunya sigui la regió de l'Estat on hi ha més restriccions per la pandèmia i també la major pressió fiscal».
L'entitat ha demanat, a través de la Delegació del Govern als Terres de l’Ebre, una reunió urgent amb els consellers de Salut, Territori i Interior. També reclama als alcaldes i consells comarcals que facin front comú en aquesta reivindicació, més enllà de colors polítics.

Tortosa
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també critica la pròrroga del confinament comarcal. «És injust per a les Terres de l’Ebre que es mantingui i no es permeti la mobilitat entre la vegueria, que coincideix en aquest cas amb la regió sanitària de l'Ebre. La decisió no respon ni al que succeeix ni al que som com a territori», va afirmar.

Comentarios
Multimedia Diari