Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Indignació per la pèrdua de serveis a l'estació de Flix

Un usuari habitual de la R-15 denuncia la manca d’informació des que a principis d’any es va substituir la taquilla per una màquina expenedora

JUDIT CAMACHO

Whatsapp
Imatge d’arxiu de l’estació de Flix, ara sense servei de taquilla. FOTO: J.R.

Imatge d’arxiu de l’estació de Flix, ara sense servei de taquilla. FOTO: J.R.

«Ser ebrenc, voler viure a la teua terra i moure’t en transport públic és missió impossible» sentenciava ahir Ferran Reyes, veí de Flix i usuari habitual de l’R-15. El jove flixenc va denunciar públicament la situació «surrealista» que havia viscut al matí a l’estació de la seua població, on va perdre el tren.

Tal com explica Ferran al seu peril de Twitter (@ferranrego), estava esperant el tren que passa a les 7:55 hores per Flix en direcció a Barcelona, on ell es dirigia per motius laborals. Segons explica, ell estava esperant sota la marquesina de l’estació sense saber per quina andana arribaria el tren, ja que no tenen cap mena d’informació des que es va substituir la taquilla per una màquina expenedora el passat 1 de gener.

Finalment, el tren va arribar a l’estació per la segona andana on, per arribar-hi s’ha d’anar per un pas. El tuiter va explicar que el conductor havia vist que ell estava dirigint-se al tren i «quan estava a tres metres del tren, va tancar les portes». De fet, altres persones que també estaven esperant sota la marquesina haurien creuat directament per les vies (per on no està permès fer-ho) i haurien pogut pujar al tren.

Segons explica l’usuari, quan hi havia treballadors a l’estació, sempre deien que no calia córrer, «el tren s’ha d’esperar si esteu a l’andana a l’hora».

Durant aquestes primeres setmanes a la parada només hi ha un treballador que informa els usuaris del nou funcionament, però segons s’explica al fil, el treballador no podia fer res al respecte per evitar la situació.Després de viure aquesta experiència, el jove va formalitzar una queixa. A conseqüència del ‘malestar’ del moment, l’usuari va patir un atac d’ansietat i va haver de ser atès pel servei d’emergències, que es va desplaçar fins a l’estació.

El protagonista del fil ha estat rebent molt de suport per part d’altres usuaris de Twitter que també s’han posicionat en contra de la pèrdua de serveis a les estacions.

Comentarios

Lea También