Indústria confirma l'encàrrec d'estudis per determinar si el Castor pot operar

Greenpeace adverteix que es pot reactivar la sismicitat

19 mayo 2017 22:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri d’Indústria ha confirmat que s’han encarregat nous estudis per saber si la plataforma Castor es pot tornar a explotar o s’ha de desmantellar.

El ministre Soria, a través d’una pregunta de la diputada de CDC al Congrés, Lourdes Ciuró, admet el que ja va explicar a finals de juny el president d’Enagás. En concret, l’Institut Tecnològic de Massachsetts (MIT), als Estats Units, està elaborant un informe que determinarà el futur del magatzem de gas submarí de davant la costa de Vinaròs i Alcanar.

Greenpeace ja ha advertit que tornar a posar en marxar el Castor reactivarà «amb tota seguretat» la sismicitat de la zona perquè les «condicions geotècniques de l’emplaçament no han canviat». L’entitat ecologista ha denunciat l’interès del govern espanyol de «no desmantellar» el magatzem de gas Castor, quan encarrega nous estudis per determinar si la planta es pot tornar a explotar. «Les condicions geotècniques de l’emplaçament no han canviat i, per tant, la reobertura de la plataforma suposaria la reactivació de la sismicitat de la zona, amb tota seguretat», asseguren.

Greenpeace creu que és un «nou despropòsit» del ministre Soria. «És evident que està preocupat per l’assumpte del Castor, ja que només queden tres mesos per a les eleccions, i el cas del magatzem és un altre estrepitós fracàs de la seva política energètica», ha assegurat Julio Barea, responsable de la campanya de Greenpeace a Espanya.

L’encàrrec d’estudis per determinar el futur de la planta ja els va detallar el president d’Enagás, Antoni Llardén, a finals de juny en una entrevista a Catalunya Ràdio. Llardén va assegurar que l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) està elaborant l’informe que determinarà si el Castor es pot tornar a explotar o s’ha de desmantellar i que estarà enllestit en poc més d’un any.

Comentarios
Multimedia Diari