Iniciativa per córrer dels Ports a Montsant contra el càncer infantil

L’Associació Salut i cames prepara un repte amb la finalitat de recaptar fons destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu

26 septiembre 2021 06:20 | Actualizado a 26 septiembre 2021 06:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació Salut i cames prepara el repte «Ayudanos a soñar. Dels Ports de Beseit al Montsant», amb la finalitat de recaptar fons destinats a l’Hospital de Sant Joan de Déu, en la lluita contra el càncer infantil.

El repte consisteix a efectuar un recorregut per muntanya de 330 quilòmetres en cinc dies, del 7 a la nit al 12 a la tarda del pròxim mes d’octubre. Es tracta de realitzar el mateix recorregut de curses molt tradicionals de muntanya, la Trencacims, amb sortida i retorn a Paüls, seguint per la cursa Estels del Sud, passant pels refugis de Caro i Fontferrera, Beseit i Arnes amb tornada a Paüls per iniciar l’enllaç des dels Ports de Beseit a Montsant, Benifallet, Miravet, Benissanet, Mora d’Ebre, Garcia, el Molar i la Figuera, on començar la Volta al Montsant, que transcorrerà per Vilella Baixa i Alta, Escaladei, la Morera de Montsant, Cornudella, Albarca, Ulldemolins, Margalef, la Bisbal de Falset, Cabacés i final a la Figuera.

El projecte també inclou la denominada «Festa d’Anxo i Ayisha», que porta el nom d’un nen gallec i una nena de Tarragona, afectats per la malaltia. S’efectuen gestions amb l’Ajuntament de Garcia, per portar a terme l’activitat en aquesta població, en la que es farien actuacions, s’instal·larien unflables i paradetes amb la finalitat de recaptar fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Pel que fa al capítol referent a les inscripcions a banda del creador del projecte, el tivissà Òscar Griñó, ja s’han confirmat les primeres d’esportistes catalans, i aviat es podrien afegir altres d’arreu de l’Estat, com des de Galícia.

Els organitzadors estan buscant espònsors per aportar un euro per quilòmetre dels que efectuen els participants, destinat a l’Hospital Sant Joan de Déu. Sembla a més que una empresa està disposada a aportar els diners que faltin, en cas de no poder cobrir tots els espònsors les quantitats obtingudes pels corredors participants.

Salut i cames és una associació creada pel destacat corredor de curses de muntanya de Tivissa, Òscar Griñó, amb l’objectiu de realitzar reptes esportius per recaptar fons per causes solidàries, que ara compta ja amb un major nombre de components.

El 2016 va recórrer més de 1.500 quilòmetres en 23 dies de Creus a Finisterre, el 2019 la GR-10 francesa i GR-11 espanyola amb més de 1.700 quilòmetres en 26 dies. Durant aquest període també ha participat en altres reptes benèfics, col·laborant amb l’aportació d’importants quantitats.

Comentarios
Multimedia Diari