Inicien la senyalització turística de la pujada a Caro

La Mancomunitat Tortosa-Roquetes ha decidit dur a terme aquesta acció per donar informació addicional als visitants del cim, com el punt quilomètric o el desnivell del terreny

06 marzo 2019 10:45 | Actualizado a 06 marzo 2019 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mancomunitat Tortosa-Roquetes ha iniciat la instal·lació de la senyalització turística a la pujada a Caro. 

Aquesta setmana han començat els treballs per instal·lar la senyalització turística a la pujada al Port. Es tracta d’una actuació que du a terme la Mancomunitat Tortosa-Roquetes per donar informació addicional als visitants d’aquest espai natural, especialment pel que fa a la pràctica esportiva vinculada amb el ciclisme.

La senyalització s’està instal·lant a cada punt quilomètric de l’ascens, començant des de la primera rampa, al barranc de Farrubio, fins a arribar al cim de Caro. En total, 13,8 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell acumulat de 1.167 metres. 

Els indicadors expliquen el desnivell del tram i l’altitud sobre el nivell del mar. A més, la senyalització es completa amb plafons de gran format al principi, a la meitat i al final de la pujada, que inclouen el perfil de tot el tram, identificant el desnivell del terreny.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, visitaven aquest dilluns les tasques de col·locació dels senyals i coincidien a destacar l’aportació que representa aquesta acció per al Port. «Entenem que si volem potenciar el turisme, volem potenciar la bicicleta i també l’activitat general en l’àmbit del Port, aquesta actuació és un impuls molt important per poder generar aquesta activitat», explicava Roigé. 

I és que, segons recordava Gas, cada any són moltes les persones que venen expressament per fer l’ascens al Port. «En aquest tram no ens trobem tan sols gent de les Terres de l’Ebre, sinó també gent de la resta de l’Estat que ve a entrenar-se al cim de Caro per la seva climatologia i pels seus forts pendents». Gas afegia que «a partir d’ara les persones que ascendeixin al cim podran saber  el punt quilomètric on es troben, quin pendent hi ha relatiu entre un punt i un altre i l’acumulació del pendent absolut que hi ha entre el quilòmetre 0 i el cim de Caro».

Roigé i Gas es mostraven també molt satisfets de poder dur a terme aquesta actuació conjunta a través de la Mancomunitat. 
El cost de l’actuació se situa en una mica més de 6.600 euros.

Comentarios
Multimedia Diari