Inicien una campanya de donacions per pagar la defensa de la vaca Margarita

L'organització té l'objectiu de recaptar 5.000 euros, destinats a pagar els 3.001 euros de la multa que va rebre el propietari per no inscriure la vaca en el registre de ramaderia

31 mayo 2017 14:51 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El santuari d'animals Hogar ProVegan de Tarragona ha iniciat una campanya de donacions per internet per poder pagar els costos legals de la defensa de la vaca Margarita, condemnada al sacrifici per no estar registrada.

L'organització té l'objectiu de recaptar 5.000 euros, destinats a pagar els 3.001 euros de la multa que va rebre el propietari per no inscriure la vaca en el registre de ramaderia i a costejar les despeses derivades de la defensa legal de l'animal.

A més, han informat des de l'entitat animalista, cada euro de més que recol·lectin servirà per costejar els reconeixements veterinaris que requereixi l'animal.

Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa (Baix Ebre) des de fa 4 anys, quan un ramader se la va regalar al seu propietari actual, que va ser denunciat per una veïna per no inscriure a l'animal en el registre de bestiar.

La Generalitat va iniciar els tràmits per al sacrifici de l'animal atenent a la legislació de la Unió Europea, que assenyala que hauria de ser sacrificada si no disposa de guia sanitària i certificat d'origen.

Per això, la vaca va ser traslladada al santuari d'animals Llar ProVegan, els responsables dels quals van lliurar el 24 de maig en el registro d'Atenció Ciutadana de la Generalitat les més de 160.000 firmes que van recollir en la plataforma Change.org per evitar el seu sacrifici.

La directora de Llar ProVegan, Elena Tova, va argumentar llavors a la premsa que la vaca de Tortosa hauria de ser considerada com animal de companyia i regir-se sota aquestes lleis, no per les d'explotacions ramaderes.

Des de Llar ProVegan han explicat a Efe que el Departament d'Agricultura, que fa una setmana va anunciar que anava a intentar obtenir la documentació que acrediti el seu origen i estat de salut, s'ha fixat un termini de 15 dies ampliables per prendre una decisió definitiva sobre el futur de l'animal.

Comentarios
Multimedia Diari