Insten Foment a buscar solucions ja davant d´un nou xoc mortal a la N-340

La Generalitat, la Fundació RACC, partits polítics i plataformes ciutadanes reclamena l´Estat que apliqui de forma immediata la bonificació del peatge de l´AP-7 als camions

19 mayo 2017 21:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’estadística més tràgica de les Terres de l’Ebre ahir es va fer una mica més gran. Un xoc frontal a 500 metres del dantesc accident del dilluns passat va causar una nova víctima mortal, la tretzena en el tram ebrenc de la carretera N-340 aquest 2015. I de nou, un camió implicat.

Minuts després de les sis de la matinada, un turisme va impactar amb un vehicle pesant en el punt quilòmetric 1.108, al terme del Perelló, només a 500 metres de distància del sinistre succeït dos dies abans. El conductor i únic ocupant del turisme va perdre la vida, un home 25 anys de Sant Carles de la Ràpita.

Dos de les quatre víctimes mortals aquesta setmana a la via són ciutadans ebrencs, dilluns un home de 85 anys del Perelló i ahir, el jove rapitenc.

Al llarg del matí i la tarda es van succeir les declaracions i comunicats d’administracions, partits polítics, plataformes i entitats exigint solucions.

La més destacada, i que pot obrir la porta a una solució, encara que transitòria a l’altíssima sinistralitat del tram, fou la de la ministra de Foment, Ana Pastor. La titular recordà que l’acord amb la Generalitat per bonificar el trànsit de camions pesats per la N-II a Girona ha tingut uns resultats «extraordinaris», i es va mostrar partidària de negociar amb la Generalitat alguna solució per a la N-340 a l’Ebre, tot i que no va avançar si s’oferiran bonificacions als camions per circular per l’autopista.

Pastor detallà que Foment treballa en diversos punts de la N-340, redactant el projecte de desdoblament de Tarragona cap al nord, que s’ha de licitar el 2016, i amb pressupostos previstos per iniciar la construcció de diverses rotondes en direcció al sud, especialment en punts d’especial incidència del trànsit pesat.

La bonificació del peatge de l’AP-7 per als camions és, de fet, la solució reclamada per la Generalitat. Ahir, el conseller de Territori, Santi Vila, insistí sobre la necessitat d’aplicar el model de la N-II a l’Ebre. «No és una qüestió de pressupost, sinó de voluntat, de valentia. L’experiència a Girona ha confirmat que si traiem els camions de la carretera, si els bonifiquem i els fem anar obligatòriament per l’autopista, això es resol», defensà.

En aquest sentit, reclamà una reunió urgent amb el Ministeri, al qual fa més de dos anys que s’insisteix en aquesta proposta, disposats a assumir els compromisos necessaris, també pressupostaris.

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) mostrà el seu suport a la solució de desviar de forma obligatòria i bonificada els camions de la N-340 per l’autopista AP-7 . Afirmen que la mesura està «en mans de l’administració» amb un «cost zero», donat que l’increment de trànsit per l’autopista de pagament compensaria la bonificació del 50% dels peatges, segons corroboren diversos estudis.

A nivell social, la Plataforma Trens Dignes a l’Ebre s’afegí a la exigència unànime de la gratuïtat immediata de l’AP-7 «fins que no se solucione el problema de manera estructural».

 

Comentarios
Multimedia Diari