Insten l’Estat a aprovar les bonificacions per desviar ja els camions de l’N-340

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, exigeix que el pròxim consell de ministres aprovi definitivament  la mesura, tenint en compte que Trànsit ja ha publicat la resolució i s’han instal·lat els senyals, ara tapats

13 agosto 2018 09:49 | Actualizado a 13 agosto 2018 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha exigit a l’Estat «que aprovi les bonificacions que permetin d’una vegada per totes treure els camions de  la carretera N-340» al seu pas per les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. Des del delta de l’Ebre, el conseller ha afirmat que el govern de l’Estat «arriba tard», «perquè l’acord de treure els camions de la carretera es va adoptar l’any passat i portem molts mesos esperant que aquesta mesura sigui una realitat».

 «Respecte a la mobilitat a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès estem en una situació que jo m’atreviria a dir que és inexplicable», comenta Calvet. 

«Com a Govern hem fet tota la feina que ens pertoca: hem aprovat la resolució del Servei Català de Trànsit que estableix la prohibició dels camions i com a Departament de Territori i Sostenibilitat hem instal·lat els senyals de trànsit corresponents, que en aquests moments estan encara tapats a l’espera que el Govern de l’Estat faci la seva feina», insisteix el conseller. 

Calvet ha reclamat que el pròxim consell de ministres, previst per a finals d’agost, aprovi la modificació de la concessió de l’autopista que permetrà aplicar les bonificacions, «tant per als vehicles pesants com per als residents de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès». Per als residents, es preveu bonificar els viatges d’anada i tornada que es realitzin en un mateix dia. 

«Aquesta és una mesura que forma part de l’acord inicial i que no ha estat mai qüestionada», ha recordat. «Cada dia que passa és un risc més a la carretera i mantenir una sinistralitat que no volem», ha lamentat.

En aquesta mateixa línia es va manifestar aquesta passada setmana el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, després de l’últim accident mortal que es va produir a la carretera nacional i en el que va morir un veí de Santa Bàrbara de 56 anys en xocar la furgoneta que conduïa amb un camió, a Alcanar. 

El tram ebrenc de l’N-340 registra una alta sinistralitat, i en els accidents sovint hi ha implicats camions. Des de passat mes de maig s’han produït quatre accidents mortals a la via, en els que hi ha hagut cinc persones mortes. En dos dels sinistres hi va haver camions implicats. A aquests sinistres cal afegir el que va tenir lloc el  16 de maig al terme de Vinaròs (Baix Maestrat) però just al límit amb el riu Sénia i el terme d’Alcanar: un xoc múltiple de quatre camions en el que va morir un dels conductors dels vehicles de gran tonatge. 

Per reduir l’alta sinistralitat, bona part del tram ebrenc de la carretera N-340 compta amb doble línia contínua que impedeix els avançaments. Però no és així al terme d’Alcanar, on s’han produït tres dels quatre últims accidents mortals a la via. 

Comentarios
Multimedia Diari