Interès nord-americà per explotar el tren turístic de vapor de la Ribera

L'empresa Rail Events Inc, de Denver, signa un conveni amb la fundació que promou el tren turístic per organitzar esdeveniments especials

19 mayo 2017 18:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La fundació promotora del tren turístic a vapor de Móra la Nova ha signat un conveni amb una empresa nord-americana, Rail Events Inc., per organitzar esdeveniments turístics a bord del comboi.

La fundació treballa intensament per obrir de manera definitiva l’actiu turístic l’any 2019, amb l’objectiu que esdevingui un eix de dinamització turística pels municipis de l’entorn.

Entre molts altres organismes implicats, ha aconseguit el compromís de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per operar el tren un cop aquest es posi en marxa.

En un congrés d’àmbit europeu d’entitats promotores de trens d’època, la fundació moranovenca va conèixer l’empresa i la seva voluntat d’ampliació a Europa. Arran d’aquests contactes recentment s’ha signat un conveni de col·laboració amb el representant a Europa de la firma de Colorado.

Rail Events Inc. va néixer l’any 2000 a Durango (Denver), el seu àmbit de treball són els Estats Units i el Canadà i van coproduir amb Warner Bros The Polar Express (Robert Zemeckis, 2004), un popular film d’animació destinat a un públic infantil, ambientat en un tren d’època durant la Nit de Nadal.

Aposta pel públic infantil

Anualment i en èpoques nadalenques, diversos trens històrics dels Estats Units ofereixen recreacions de la pel·lícula organitzades per Rail Events Inc.

«En només dos dies, l’any 2015, van generar 45 milions de dòlars», explica el president de la fundació, Jordi Sasplugas, a títol d’exemple.

D’altra banda, ha promogut dues sèries de dibuixos animats, Chuggington, protagonitzada per trens animats, i Dinasour Train. En tots dos casos, també s’organitzen trens temàtics sobre les sèries, així com sobre el musical El màgic d’Oz.

«L’empresa Rail Events Inc. aposta molt pel públic infantil, consideren que és la millor manera de fomentar i que perduri l’estima pels trens històrics», certifica Sasplugas.

‘Lo Caspolino’

Ara, volen aterrar a Europa, posar-se en contacte amb els promotors de trens històrics per proposar, organitzar i comercialitzar esdeveniments temàtics vinculats amb els actius del territori on circula el tren.

En el cas de Lo Caspolino, el futur tren turístic a vapor entre la Costa Daurada i Aragó, els nord-americans observen com actius rellevants el potencial gastronòmic, el vitivinícola i l’històric vinculat a l’episodi de la batalla de l’Ebre, per exemple.

«Això ens ha de permetre oferir producte turístic al llarg de l’any i diversificar l’oferta del mateix tren turístic», remarca el president de la fundació.

A banda de Catalunya, Rail Events Inc. sondeja més opcions en el continent europeu, a França, Alemanya i Eslovènia, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari