Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Intervenen armes i munició de la Guerra Civil en un comerç rapitenc

Van ser localitzades diferents armes i munició, entre elles 9 granades de mà, 35 projectils de morter, un cartutx antiaeri, tres beines de munició pesada i dos bastons d´estoc, aquests últims considerats com a armes prohibides

Redacció

Whatsapp
Una part de l´arsenal decomissat. Foto: Guàrdia Civil

Una part de l´arsenal decomissat. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha intervingut en un comerç d’antiguitats i records de Sant Carles de la Ràpita, armes i projectils de la Guerra Civil. Segons detalla l’institut armant, «davant la sospita de l’existència de comerç il·legal de material de guerra, en algun establiment de souvenirs de la zona del delta de l’Ebre», agents de la Intervenció d’Armes i Explosius i del Grup de Desactivació d’Explosius (GEDEX) de la Guàrdia Civil, van realitzar inspeccions en diversos comerços de Sant Carles de la Ràpita. Els agents van poder observar com, als expositors d’un local comercial, hi havia diversos objectes i armes antigues disposades per a la venda. Segons la normativa vigent, alguns d’aquests articules estaven prohibits a la venda i altres subjecte a restriccions.

Durant la inspecció, tant en els expositors del comerç com en el magatzem, van ser localitzades diferents armes i munició, entre elles 9 granades de mà, 35 projectils de morter, un cartutx antiaeri, tres beines de munició pesada i dos bastons d’estoc, aquests últims considerats com a armes prohibides.

A la vista dels fets, es va requerir al titular de l’establiment, perquè presentés la corresponent autorització per a la venda d’aquest tipus d’armes i munició, i aquest va manifestar que no disposava d’autorització per a la seva comercialització.

El personal del GEDEX va inspeccionar el material i va comprovar que es trobava inutilitzat, mancats els artefactes d’elements, mecanismes i explosiu necessari per a la seva activació.

Les armes i la munició va ser intervingudes i depositades a la seu d’Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil, a Tarragona. També es va denunciar el titular de l’establiment per una infracció greu tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, sobre protecció de la seguretat ciutadana.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También