Intoxicació lleu de 43 alumnes a una casa de colònies del Delta

Són estudiants de l´escola del Temple de Tortosa, de Sitges i de Vilobí d'Onyar, que ahir mateix van tornar cap a casa

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 43 alumnes d’escoles de Tortosa, Vilobí d’Onyar (Girona) i Sitges (Barcelona) van patir ahir una lleu intoxicació alimentària mentre passaven uns dies en una casa de colònies de Poble Nou del Delta, a la comarca del Montsià.

Segons va informar el Departament de Salut de la Generalitat en un comunicat, els nens van patir des de la matinada de dimecres un quadre lleu de nàusees, vòmits i diarrea. Cap d’ells va requerir trasllat hospitalari, tot i que van ser atesos per personal del centre d’atenció primària (CAP) de Sant Carles de la Ràpita i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La Regió Sanitària de Terres de l’Ebre està investigant l’origen de la infecció tòxica a través de l’anàlisi microbiològica i virològica de mostres d’aliments i excrements.

Els alumnes de sisè de primària de l’Escola El Temple de Tortosa es trobaven des de dilluns a la casa de colònies (establiments Amadeo i Victòria) de Poble Nou del Delta, gaudint del seu viatge de tres dies de final de primària. Hi anaven un total de 64 alumnes, acompanyats de cinc professors. D’aquests, 12 van mostrar símptomes d’infecció alimentària.

Recuperant-se

«No sabem què ha pogut passar, ara estan fent les analítiques i hem seguit els protocols que tocaven, però sembla que es tracta d’una cosa lleu», explicava ahir la directora de l’Escola El Temple, Consol Sagrera. «Hem trucat a totes les famílies per saber com es trobaven els xiquets i ens han comunicat que ja estan bé, recuperant-se».

Els xiquets havien de tornar a casa ahir a la tarda, però es va avançar el retorn al matí quan durant la matinada, alguns d’ells van començar amb les molèsties, amb vòmits i diarrees.

La direcció de l’escola del Temple va voler remarcar en tot moment que, a banda de la incidència, la resta de l’estada va funcionar correctament, amb una atenció adequada per part del personal de l’alberg, i que els xiquets s’ho estaven passant molt bé.

Per la seva banda, 16 dels afectats eren alumnes de sisè de primària de l’escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar (Girona), segons va detallar ahir a Europa Press l’alcaldessa en funcions d’aquest municipi, Olga Guillem.

Els nens havien de tornar de les colònies divendres, «però s’ha avançat dos dies perquè el metge ho ha recomanat».

Així, ho van fer ahir mateix, com els de Tortosa i també els de Sitges. Segons va detallar, cap dels alumnes va presentar cap símptoma greu, «però sí que requereixen seguiment mèdic» per tal d’avaluar l’evolució de la seva intoxicació.

Els propietaris

El responsable de la casa de colònies Amadeo va assegurar que es podria tractar d’un quadre víric i que els seus establiments compleixen estrictament amb tota la normativa i passen regularment els controls preceptius de sanitat, «fins i tot de l’aigua que ens arriba de la xarxa municipal».

«Fa més de trenta anys que tenim la casa de colònies. Per aquí passen cada any milers d’alumnes i no hem tingut mai cap problema», detallà Amadeo al Diari.

Comentarios
Multimedia Diari