Inversió d'1,2 milions per ampliar l'Hospital de Jesús

Arrenquen les obres a l'espai que antigament ocupaven els serveis d'hemodiàlisi i que contemplen la creació d'un circuit diferenciat respecte la resta de centre

30 septiembre 2020 16:52 | Actualizado a 30 septiembre 2020 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'hospital de la Santa Creu de Jesús ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació de la quarta planta del centre per adaptar-la a l'atenció de persones ingressades per covid-19.

Es tracta d'un espai que anteriorment havia acollit els serveis d'hemodiàlisi, fins que al setembre del 2018 es va inaugurar la nova Unitat de Nefrologia situada en un edifici diferent dins mateix del recinte hospitalari de Jesús. Ara, les tasques consisteixen en habilitar onze habitacions (sis de dobles i 5 d'individuals) amb capacitat per disset llits. A la vegada, l'actuació permetrà crear un accés per arribar directament a la quarta planta, permetent un circuit diferenciat i independent de la resta del centre.

Aquest dimecres, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, l'alcalde-president de l'EMD de Jesús, Víctor Ferrando, i el director de l'hospital de la Santa Creu, Salvador Pallejà, han explicat els detalls de l'actuació.

Les obres tenen un termini previst de dos mesos i mig i suposaran una inversió d'1.288.285,54 euros, finançats pel Departament de Salut dins del conveni anual amb Gesat.

Roigé ha destacat que es tracta d'una actuació que permet, a curt termini, donar resposta als possibles casos de contagis per coronavirus que s'hagen de derivar a l'hospital de la Santa Creu. Però que a la vegada suposarà una millora a mitjà i llarg termini, ja que l'espai que podrà ser utilitzat per al funcionament ordinari del centre una vegada se supere la pandèmia de covid-19.

Per la seua banda, la directora de serveis de Salut ha recordat que l'hospital de la Santa Creu és l'hospital de sociosanitari de referència del territori i que la posada en servei de la planta, a l'hivern, permetrà disposar de més recursos assistencials per poder donar resposta a les necessitats que sorgisquen a la regió sanitària.

Brot a Padesa

Salut, l'Agència de Salut Pública i Ensenyament concretaran en una reunió aquest dimecres si es fan cribratges comunitaris als centres escolars per controlar la propagació del brot de Padesa. Aquest focus de covid-19, amb 237 positius, ha fet disparar l'índex de rebrot del virus a les Terres de l'Ebre i sobretot a la comarca del Baix Ebre i la ciutat de Tortosa. A la comarca hi ha 8 grups escolars confinats. La gerent de la Regió Sanitària ebrenca, Mar Lleixà, ha descartat que "de moment" es plantegin mesures especials i que dependrà de l'evolució i de l'abast de contagi que es detecti entre contactes estrets dels treballadors de Padesa, als que encara s'estan fent PCR.

Lleixà ha destacat el paper dels mediadors culturals que es van activar el passat cap de setmana per evitar que dilluns anessin als centres escolars nens i joves amb positius pel brot de Padesa en l'àmbit familiar. "Era clau i important perquè podia tenir una afectació molt important. Veníem d'uns dies en què ja havien aparegut casos, l'empresa havia fet un primer cribratge d'una sala, i calia fer arribar aquest missatge", ha subratllat.

Salut també treballa per establir protocols i mesures en la campanya citrícola que ara comença al territori. "S'ha elaborat un document amb recomanacions per als llocs de treball, els trasllats, l'habitatge i sobre quins són els circuits a seguir quan una persona té símptomes", ha explicat Lleixà.

Comentarios
Multimedia Diari