Inverteixen 800.000 euros en ampliar la bassa de reg d'Ascó

11 marzo 2020 10:20 | Actualizado a 11 marzo 2020 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres d’ampliació de la bassa de dalt del reg d’Ascó es troben pràcticament acabades i solament queda per instal·lar una tanca exterior per tal de garantir la seguretat i l’accés. Les següents tasques consistiran en omplir paulatinament la bassa, per tal que els talussos i les terres es vagin consolidant, i en pocs dies, ja es trobarà completament plena.

Aquesta obra està inclosa en el projecte de modernització integral de la xarxa de regadiu de la Comunitat de Regants d’Ascó, projecte que contempla la millora de la xarxa de reg de la zona 1 i les obres de millora i modernització de la zona 2. El projecte, d’aquesta manera, transformarà la xarxa hidràulica existent a un sistema pressuritzat que permetrà disminuir les pèrdues en transport i distribució, i a la vegada, poder dotar cada parcel·la d’unes condicions que permetin implantar sistemes de reg més eficients.

El projecte, que ha comptat amb un pressupost d’execució de més de 800.000 euros, està finançat al 50% pel Programa de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, i per l’ajuntament, com a concepte de la subvenció a l’entitat pel 2019.

La bassa es troba a escassos 5 kilòmetres al nord-oest del municipi d’Ascó.

Comentarios
Multimedia Diari