Invertits 131.000 euros per millorar el port de les Cases d'Alcanar

Ports ha millorat les dàrsenes pesqueres de les Cases d’Alcanar i Deltebre per integrar-les al nucli urbà i facilitar la feina als pescadors

15 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 15 febrero 2020 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El port de les Cases d’Alcanar comença a tornar a la normalitat després del temporal, ja que aquests dies s’han finalitzat les diferents adequacions per dotar de més qualitat al sector pesquer i integrar el port a la població. A la dàrsena pesquera del port s’ha millorat l’estructura i els equipaments dels molls de la ribera i de la benzinera, s’han renovat els paviments i s’ha millorat la integració entre el port i el nucli urbà. Unes millores que han costat uns 131.000 euros a Ports de la Generalitat i que, juntament amb les de Deltebre, estan cofinançades amb el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

Al moll de la benzinera, on amarren les embarcacions d’arrossegament, és on més actuacions s’han realitzat, reforçant la part frontal i pavimentant-lo, igual com al moll de ribera. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, explicava durant la seva visita al port que «els dos molls s’han dotat de nous norais i defenses per facilitar l’amarratge de les embarcacions i poder donar un millor servei als pescadors». En la mateixa línia, a l’interior de la llotja s’ha canviat el paviment i s’ha millorat la zona on es renten les caixes del peix amb un nou tancament, així com s’ha potenciat la zona de recollida de residus amb la millora del punt net i la instal·lació d’un nou mòdul de recollida d’olis usats.

Pel que fa a la integració entre el port i la ciutadania, s’ha creat un itinerari per a vianants que connecta el passeig marítim amb la zona de pesca, amb l’objectiu que els canareus i els turistes puguin veure el procés de descàrrega, subhasta i preparació del peix des del mateix port, on es pot accedir a través d’unes escales o d’una rampa. El port pesquer de les Cases d’Alcanar compta amb una dàrsena pesquera integrada al passeig marítim on hi ha unes 10 embarcacions actives.

A banda d’aquestes millores, a conseqüència del temporal Glòria, la infraestructura de la part final del dic es va veure afectada, pel qual aquests dies s’han hagut de fer neteges i estudiar quantes peces d’escullera s’hauran de reposar per, la primera setmana de març, començar l’actuació d’emergència, que tindrà un cost estimat de 200.000 euros.

El port de Deltebre

Un altre port que aquests dies ha millorat el seu servei per als pescadors és el de Deltebre, on es van invertir 85.000 euros. Una actuació que va incidir majoritàriament en la reordenació de la dàrsena pesquera, potenciant l’accessibilitat dels pescadors amb la creació d’un vial directe a la zona de pesca amb un control d’accés automatitzat, una illeta i una vorera enjardinada.

Per la seva part, el port pesquer s’ha adequat per atendre millor a les embarcacions amb una reforma dels pantalans de fusta on s’amarren els vaixells, la renovació de les defenses, els norais i les escales de salvament. A més, a la zona on els pescadors guardaven els estris s’han fet noves canalitzacions per recollir les aigües pluvials i s’ha reordenat l’espai on es guarden les xarxes de pesca. En matèria ambiental s’ha canviat el mòdul per a la recollida dels olis usats de les embarcacions.

Comentarios
Multimedia Diari