Investiguen l'Ajuntament del Perelló per presumpta prevaricació en el projecte l'Ametlló

Denuncien que la tinent d'alcalde, que treballa a la promotora del parc eòlic, va negociar contractes amb propietaris, segons el 'diari ARA'

ACN

Whatsapp
La zona on es planteja el projecte eòlic l'Ametlló, al Baix Ebre. ACN

La zona on es planteja el projecte eòlic l'Ametlló, al Baix Ebre. ACN

La Fiscalia ha traslladat al jutjat d'instrucció 5 de Tortosa la investigació del cas de presumpta prevaricació per part de l'Ajuntament del Perelló i de presumpte tràfic d'influències per part de la promotora (CxC Energia Renovable) en el projecte de la central eòlica l'Ametlló.

Com publica el diari ARA, hi ha secret de les actuacions en la causa, oberta arran d'una denúncia al Ministeri Fiscal. CxC és la propietària dels parcs eòlics del Perelló i projecta 10 aerogeneradors més amb l'Ametlló, que s'ubicarien en terrenys de veïns del municipi. La denúncia assenyala que el consistori no ha presentat al·legacions al projecte, com sí que ha fet a altres, i que la tinent d'alcalde, treballadora de CxC, hauria negociat contractes.

CxC Energia Renovable té en funcionament al Perelló les centrals la Collada (3 MW), les Calobres (12,7 MW) i les Colladetes (36,6 MW) -72 aerogeneradors-, però és també la promotora del nou parc l'Ametlló. Arran d'aquest projecte, s'ha qüestionat davant de la justícia les "casualitats" que podrien pressuposar prevaricació per part del consistori, com el fet que la tinent d'alcalde del Perelló, Carme Bladé, hagi proposat contractes a alguns propietaris sent edil i treballadora de CxC Energia Renovable –on fa de guia de visites escolars i turístiques als molins de vent-, o que, com assenyala la denúncia que rep Fiscalia, els propietaris afectats siguin veïns del poble (malgrat tenir els terrenys al terme de l'Ametlla de Mar). Bladé també hauria assistit a una reunió de l'empresa CxC a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

L'alcaldessa del Perelló, Maria Cinta Llaó, ha declinat fer declaracions però ha remarcat que no han rebut cap comunicació sobre la investigació o els presumptes delictes que s'indaguen.

El projecte

Dels 10 aerogeneradors del projecte de l'Ametlló, que va passar el tràmit previ de la Ponència d'Energies Renovables (decret 16/2019), tres estan al terme municipal del Perelló i la resta al terme veí de l'Ametlla de Mar. El consistori calero i els veïns van presentar al·legacions a l'avaluació de viabilitat de l'emplaçament, però l'Ajuntament del Perelló no ho va fer amb l'argument que no al·leguen contra projectes que afecten majoritàriament altres municipis, per respectar "l'autonomia municipal" dels pobles veïns.

Temas

Comentarios

Lea También