Investiguen la propietària d'una protectora d’animals de la Ribera d'Ebre per maltractament

La Guàrdia Civil va trobar animals morts enterrats al recinte i errors en els llibres de registres

15 octubre 2020 16:10 | Actualizado a 15 octubre 2020 16:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil investiga la responsable d’una protectora d’animals ubicada a la comarca de la Ribera d’Ebre, per la comissió de presumptes delictes de maltractament animal amb resultat de mort.

Els fets es remunten a finals de setembre, quan efectius de Servei de Protecció de la Natura (Seprona), van inspeccionar les instal·lacions de la protectora. Tant les instal·lacions com els animals que hi havien semblaven en bones condicions.

Però durant la revisió de la documentació relacionada amb l’activitat, els agents van constatar alguns errors en les anotacions dels llibres registre, certificats i controls administratius.

En els registres d’explotació no constaven anotacions des de primers d’abril, i les anotacions realitzades en anys anteriors semblaven realitzades el mateix dia. Totes elles corresponien a animals morts entre l’any 2016/2017, tots amb el mateix nom i sense cap tipus d’identificació ni «microxip».

Això va alertar els agents, que van iniciar a continuació una inspecció més minuciosa del recinte i dels voltants, durant la qual van localitzar moviments de terra sospitosos.

Els agents del Seprona van realitzar llavors una excavació dels terrenys i van comprovar que existien cadàvers o restes cadavèriques de gossos.

Els agents van recollir mostres per a poder realitzar les corresponents necròpsies, amb anàlisi microbiològica, parasicològica i toxicològica per part dels serveis veterinaris de l’administració competent, per tal d’obtenir informació sobre la mort dels animals.

Els agents també van inspeccionar l’habitatge ubicat dins el recinte de la protectora, on van trobar material relacionat amb l’activitat, material quirúrgic, microxips, cartilles sanitàries, medicaments i vacunes.

Després de prestar declaració en dependències oficials de la Guàrdia Civil per la presumpta comissió de diversos delictes de maltractament animal amb resultat de mort, la propietària de la protectora va ser posada a disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia de Gandesa.

Comentarios
Multimedia Diari