Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Irene Espuny, la tarragonina amb millor nota a la selectivitat

La jove ampostina ha tret un 9,7 de nota i està decidida a estudiar Bioquímica a la Universitat de Barcelona

ACN

Whatsapp
Irene Espuny, l'alumna amb millor nota a la selectivitat de la demarcació de Tarragona, senyala el 9,7 que ha tret escrit a la pissarra. Foto: ACN

Irene Espuny, l'alumna amb millor nota a la selectivitat de la demarcació de Tarragona, senyala el 9,7 que ha tret escrit a la pissarra. Foto: ACN

A Irene Espuny, una ampostina de 17 anys i alumna de l'Institut de Tecnificació de la capital del Montsià, ja li havien comunicat que era l'estudiant de la demarcació de Tarragona i l'Ebre amb més nota a la selectivitat. La sorpresa però va ser pròpia nota, un 9,7 que superava la seva mitjana de Batxillerat de 9,67. "Quan m'ho van dir em vaig quedar en xoc, pensava que era una broma, va ser molt fort", ha explicat des del laboratori del seu, gairebé ex, institut. "La meva família estan molt contents, no m'ho esperava", ha afegit. La Irene farà aquest mateix divendres la preinscripció per estudiar Bioquímica a la Universitat de Barcelona. Té clar que el seu camí és la investigació i la recerca.

Té 17 anys i és d'Amposta i des d'aquest dijous és l'estudiant de Tarragona i l'Ebre amb la millor nota a la selectivitat. Més que el títol de millor estudiant de la demarcació, la Irene Espuny va quedar "en xoc" quan li van dir que havia aconseguit un 9,7 a la prova d'accés a la universitat. "Em van dir ahir al matí que era la millor de Tarragona però la nota la vaig saber a al tarda. Quan vaig saber que era un 9,7 em vaig quedar molt parada, esperava menys perquè del Batxillerat tinc un 9,67 i ha sigut molt fort treure més nota de la selectivitat que del Batxillerat", ha explicat la jove.

Quan va arrencar amb el Batxillerat tenia clara l'opció d'estudiar ciències però no sabia quina carrera universitària podria acabar cursant. Va ser a través d'una estada de pràctiques a l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, de Sant Jaume d'Enveja l'estiu passat que va tenir clar que el seu futur laboral passava per la investigació. Sense dilació, aquest mateix divendres farà la preinscripció a la Universitat de Barcelona per estudiar Bioquímica i poder dedicar-se a la recerca en l'àmbit sanitari i mèdic.

Disciplina i esforç

La Irene Espuny no està entre els alumnes de l'Institut de tecnificació d'Amposta que compagina la pràctica d'un esport d'elit amb els estudis. Tot i això, toca l'oboè des de que era petita i forma part de la banda Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta, la Fila, i s'ha dedicat al ball de competició, dos activitats que intentarà mantenir ara que marxarà a estudiar a Barcelona. La disciplina, com ha admès, que també s'inculca amb aquest tipus d'aprenentatges musicals i esportius, és una d les claus per treure tan bones notes en els estudis. Entre llibres, la Irene assajava l'instrument a les nits i entrenava a la tarda al gimnàs. Reconeix que arribava molt cansada per la nit però assegura que tot esforç té la seva recompensa.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También