JARC denuncia la massiva importació de mel xinesa per la seva mala qualitat

Denuncien que la mel produïda pel gegant asiàtic no compleix els alts estàndards de qualitat i sanitat exigits als apicultors catalans

Agències

Whatsapp
La mel d\'origen xinès genera una competència deslleial als apicultors catalans, denuncia el sindicat agrari. Foto: J. Revillas

La mel d\'origen xinès genera una competència deslleial als apicultors catalans, denuncia el sindicat agrari. Foto: J. Revillas

El sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha denunciat les massives importacions de mel procedent de la Xina, que al seu parer són de menor qualitat que la produïda a Catalunya.

Segons dades del sindicat agrari, des del 2007 les importacions del gegant asiàtic s’han quintuplicat i gairebé set de cada deu quilos de mel que van entrar al mercat espanyol el 2014 eren d’origen xinès, és a dir, més de 15.000 tones.

«La situació és cada vegada més preocupant perquè les importacions provinents de tercers països no compleixen amb els alts estàndards de qualitat i sanitat exigits als nostres apicultors», ha denunciat JARC en un comunicat.

El sindicat ha anunciat que els representants del sector apícola de JARC tornaran a demanar al Ministeri d’Agricultura que sigui obligatori detallar el país d’origen en l’etiquetatge, per diferenciar les produccions i garantir la llibertat d’elecció dels consumidors.

Segons JARC, «la importació d’aquesta mel suposa una competència deslleial per als apicultors espanyols, ja que la legislació xinesa permet l’ús de productes fitosanitaris i antibiòtics prohibits a la Unió Europea», s’assegura.

Competència deslleial

«Produir un quilo de mel a la Unió Europea d’acord amb els requisits de qualitat, seguretat alimentària i sanitat que exigeix la normativa comunitària té un cost que varia entre 2,29 i 6,5 euros per quilo el 2014, i el preu mitjà d’entrada de mel xinesa a Espanya es va situar en 1,36 euros per quilo», ha denunciat el sindicat.

Espanya és el primer productor de mel de la Unió Europea i el catorzè del món, i en total compta amb prop de 26.000 apicultors i 2,5 milions de ruscos.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También