Más de Ebre

JARC denuncia la massiva importació de mel xinesa per la seva mala qualitat

Denuncien que la mel produïda pel gegant asiàtic no compleix els alts estàndards de qualitat i sanitat exigits als apicultors catalans

Agències

Whatsapp
La mel d\'origen xinès genera una competència deslleial als apicultors catalans, denuncia el sindicat agrari. Foto: J. Revillas

La mel d\'origen xinès genera una competència deslleial als apicultors catalans, denuncia el sindicat agrari. Foto: J. Revillas

El sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha denunciat les massives importacions de mel procedent de la Xina, que al seu parer són de menor qualitat que la produïda a Catalunya.

Segons dades del sindicat agrari, des del 2007 les importacions del gegant asiàtic s’han quintuplicat i gairebé set de cada deu quilos de mel que van entrar al mercat espanyol el 2014 eren d’origen xinès, és a dir, més de 15.000 tones.

«La situació és cada vegada més preocupant perquè les importacions provinents de tercers països no compleixen amb els alts estàndards de qualitat i sanitat exigits als nostres apicultors», ha denunciat JARC en un comunicat.

El sindicat ha anunciat que els representants del sector apícola de JARC tornaran a demanar al Ministeri d’Agricultura que sigui obligatori detallar el país d’origen en l’etiquetatge, per diferenciar les produccions i garantir la llibertat d’elecció dels consumidors.

Segons JARC, «la importació d’aquesta mel suposa una competència deslleial per als apicultors espanyols, ja que la legislació xinesa permet l’ús de productes fitosanitaris i antibiòtics prohibits a la Unió Europea», s’assegura.

Competència deslleial

«Produir un quilo de mel a la Unió Europea d’acord amb els requisits de qualitat, seguretat alimentària i sanitat que exigeix la normativa comunitària té un cost que varia entre 2,29 i 6,5 euros per quilo el 2014, i el preu mitjà d’entrada de mel xinesa a Espanya es va situar en 1,36 euros per quilo», ha denunciat el sindicat.

Espanya és el primer productor de mel de la Unió Europea i el catorzè del món, i en total compta amb prop de 26.000 apicultors i 2,5 milions de ruscos.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También