Ja són més de cent els positius de coronavirus al brot de Padesa

Aquest cap de setmana es fan cribratges massius a CAP de Roquetes

25 septiembre 2020 16:40 | Actualizado a 26 septiembre 2020 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Creix el brot de coronavirus de l’empresa avícola Padesa i supera el centenar de casos. Concretament,  són 100  treballadors i 12 familiars i contactes els positius per Covid-19, segons ha confirmat la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. Es tracta de més del doble de positius per PCR dels notificats dijous (quan n’hi havia 43), en un brot que es concentra a les instal·lacions d’escorxador i processament de carn que l’empresa té a Roquetes.

Aquest dissabte i diumenge el Departament de Salut ha programat un cribratge massiu per a 500 treballadors que encara no s’han testat, al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roquetes. Segons detalla al Diari la gerent de la Regió Sanitària, Mar Lleixà, la cribratge es va decidir després que es donessin els primers casos, però ahir mateix es van confirmar 57 nous positius entre treballadors, en el marc d’unes proves dutes a terme per la mateixa empresa.

Ara serà l’administració la que pren el relleu per tal de determinar l’abast d’aquest important brot, que se centraria bàsicament en el centre de producció de Roquetes ( l’empresa en té un altre a Amposta) i que ja és el més important que ha afectat fins ara les Terres de l’Ebre, segons alerta Lleixà.

Tal i com ja va avançar el Diari, en la realització d'aquestes proves massives de PCR, coordinades des de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, participaran l'Agència de Salut Pública en aquest territori, l'atenció primària de l'ICS Terres de l'Ebre i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, aporta la logística.

Salut ha precisat que aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de l'empresa i les mostres s'analitzaran al laboratori de l'ICS del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.  Mar Lleixà fa una crida als treballadors de Padesa perquè es facin les proves. Salut també ha posat a la seva disposició mediadors, per tal de donar la màxima informació i detallar les recomanacions per evitar contagis, entre una plantilla amb treballadors de molt diverses nacionalitats.

El passat mes de juliol, ja es va fer un cribratge massiu a Padesa i a Paumar, empresa que li presta serveis, que van donar com a resultat 16 positius.    

Comentarios
Multimedia Diari