Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jeroni de Moragas: 40 anys de treball a la Ribera pels nens i adults amb discapacitat intel·lectual

L’Associació  rebrà la placa President Macià que atorga la Generalitat

MARIBEL MILLAN LÓPEZ

Whatsapp
El Centre Especial de Treball de Jeroni de Moragas, a Móra d’Ebre.  FOTO: JOAN REVILLAS

El Centre Especial de Treball de Jeroni de Moragas, a Móra d’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Associació Jeroni de Moragas compleix 40 al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i a les seves famílies. Amb seu a Móra d’Ebre, atén més de 80 nens i adults d’arreu de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i fins el Baix Camp i el Baix Ebre. Una tasca social que és molt valorada al territori i que ara ha rebut també el reconeixement del Govern, amb l’atorgament d’una placa al treball President Macià, que rebran al Palau de la Generalitat el proper 19 de desembre. L’administració catalana en destaca que és «una entitat de referència proporcionant i gestionant els suports necessaris dins un marc que promou l’exercici dels drets i la integració d’aquestes persones».

L’associació, que porta el nom d’un reconegut especialista en pedagogia terapèutica, es va constituir l’any 1979 per tal d’oferir una oferta educativa especialitzada als infants del territori amb discapacitat intel·lectual. Quatre dècades més tard el suport assistencial abasta també els àmbits laboral i residencial, acompanyant així els usuaris al llarg de tota la seva vida. Una tasca que duen a terme una seixantena de professionals, amb el suport de les famílies i d’entitats locals. «La nostra missió és millorar la seva qualitat de vida en tots els àmbits, i fer una defensa constant dels seus drets, dignitat i igualtat d’oportunitats», remarquen.

L’associació compta amb un centre d’educació especial que abasta dels 3 als 21 anys. «A partir dels 18 anys es poden incorporar al Centre Ocupacional, que se centra en un treball de caire terapèutic», comenta al Diari la directora tècnica del Jeroni de Moragas, Tere Moreno. Per la seva banda, el Centre Especial de Treball ofereix una feina remunerada en els sectors de les arts gràfiques, la serigrafia i els manipulats, amb acords amb empreses importants de la zona com ara Gràfiques Salaet de Gandesa.

Així, ofereixen multitud de materials com díptics, targetes, revistes, cartells, llibres, calendaris,... retolació, estampació tèxtil, detalls per a celebracions i productes de regal, com sabó o manualitats. Una activitat que ajuda a les arques de l’associació per mantenir els serveis, juntament amb els ajuts públics i les cada cop més habituals donacions solidàries d’entitats, ens locals i particulars del territori.

En efecte, des de fa aproximadament una dècada s’han multiplicat els actes i iniciatives solidàries que es duen a terme a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat en favor del Jeroni de Moragas, per garantir així la continuïtat de la seva tasca. Mercats, representacions, concerts .... tots amb finalitat de recaptar fons.

Des de l’any 2016 existeix també el vi solidari ‘Sense Límits’, elaborat per la Cooperativa de Corbera d’Ebre. Es tracta d’una edició limitada de vi amb DO Terra Alta, de la que es destinen tots els beneficis a l’entitat.

Comentarios

Lea También