Joan Launes i Josep Sánchez Cervelló, premi Sirga d´Or

En la categoria d´entitats, el guardó ha estat per al Premi de Narrativa de la Ribera d´Ebre

19 mayo 2017 16:19 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El periodista Joan Launes i l’historiador Josep Sánchez Cervelló han estat guardonats ex aequo amb el premi Sirga d’Or 2016 de la Ribera d’Ebre. En l’apartat d’entitats, el reconeixement ha estat per al Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre, tot un referent literari nascut a Vinebre i que aquest any celebra la seva 35a edició.

Aquest guardó honorífic, de caràcter biennal, suposa un reconeixement per a trajectòries personals i col·lectives que hagin representat un enriquiment per a la comarca, sigui en l’àmbit cultural, econòmic o científic. La Sirga d’Or la concedeix el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a proposta i votació dels socis del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE).

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc aquest divendres al vespre al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre, presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila.

Joan Launes és periodista i activista, actualment al capdavant de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre. Nascut a la capital de la comarca, va iniciar la seva tasca als anys 70 a Ràdio Móra d’Ebre. A banda de la seva implicació en els mitjans del territori, també va ser dinamitzador econòmic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre del 1992 al 2010.

Per la seva banda, Josep Sánchez Cervelló (Flix, 1958) és doctor en Història i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, a més d’autor de nombrosos articles i publicacions periòdiques de la Ribera d’Ebre, així com de llibres de referència per entendre la història de la comarca i les Terres de l’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va felicitar els premiats i finalistes «per la vostra contribució a fer d’aquesta comarca allò que avui som i volem ser: una comarca viva i activa».

També va realçar molts dels valors que han portat als premiats a rebre aquest reconeixement, «com l’esforç, la creativitat, el treball individual i en equip, la defensa del patrimoni, la inquietud per fer recerca... i també el fet de saber sumar a la seva iniciativa voluntats comarcals i convertir-se en un referent».

Comentarios
Multimedia Diari