Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Joan Piñol: ‘Sempre he declarat els dos sous, convençut que són compatibles’

Seguretat Social i Fiscalia estarien investigant l’alcalde de Móra d'Ebre per cobrar un sou d’Activa Mutua 2008, malgrat tenir dedicació exclusiva a la Diputació de Tarragona

M.Millan

Whatsapp
L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol,  s’ha mostrat “perplex” davant la investigació oberta pel fet d’haver estat cobrant durant més de cinc anys dos sous, com a diputat provincial a la Diputació de Tarragona i de l’empresa Activa Mutua 2008. La Seguretat Social i la Fiscalia estan examinant si ha comès irregularitats, per rebre un sou d’aquesta mútua d’accidents de treball mentre tenia dedicació exclusiva com a diputat provincial del PDeCAT. Segons una informació publicada al diari El País, aquesta presumpta irregularitat formaria part d’un cas més ampli al voltant del funcionament d’Activa Mutua 2008, per presumpte ús irregular de fons públics procedents de les cotitzacions socials dels treballadors, després d’una denúncia de diversos extreballadors.

Piñol explica que ja no cobra els dos sous, ja que per motius de salut fa poc més d’un mes va deixar al feina a Activa Mutua 2008. Detalla que la feina a la mútua era anterior al seu càrrec de diputat i que des que va ser nomenat l’anterior legislatura va declarar-la, “sense que ningú hi veiés cap incompatibilitat”. Com a diputat provincial rep un sou públic de 58.751 euros bruts anuals, mentre que no té sou com alcalde de Móra d’Ebre, d’on només rep retribucions per assistència a plens, entre d’altres complements.

Piñol detalla que va consultar la seva situació laboral amb un advocat que li va refermar que les seves activitats eren compatibles. “Però en tot cas ara enviaré una petició a la Diputació de Tarragona per comprovar que efectivament sigui així”, ha assegurat al Diari.

Des de la Diputació, per la seva banda, han confirmat al Diari que estan estudiant aquest cas. 

Temas

Comentarios

Lea También