Joan Roig pren possessió com a nou alcalde d’Alcanar

Assegura que emprèn aquesta nova etapa amb «humilitat i optimisme», «seguint l’exemple» de l’alcalde sortint, Alfons Montserrat

05 octubre 2018 10:24 | Actualizado a 05 octubre 2018 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple extraordinari celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament d’Alcanar va escollir, com estava previst, el regidor de l’equip de govern d’ERC Joan Roig com a nou alcalde. Roig, de 33 anys,  pren el relleu al qui ha estat més d’una dècada al capdavant del consistori canareu, Alfons Montserrat, per encarar la recta final del mandat, fins a les eleccions del maig del 2019 a les que encapçalarà per primera vegada les llistes d’Esquerra. 

El ja nou alcalde va fer un sentit agraïment a Montserrat, «per l’aprenentatge polític i personal que ha suposat treballar al seu costat» i va assegurar que emprèn aquesta nova etapa amb humilitat i optimisme. «Ens proposem continuar treballant pel municipi sent transparents en la gestió i ferms en l’execució de nous projectes», remarcà.

Entre aquests nous projectes hi ha la construcció d’un nou auditori municipal, que ha de donar servei a les entitats locals (pròximament es preveu treure a licitació l’enderroc de l’antic edifici) i el desenvolupament de l’àmbit dels Codonyers, la que es preveu zona de creixement de la població en els pròxims anys.

Joan Roig té 33 anys i és  fisioterapeuta de professió. Ha  cursat també el Postgrau de Lideratge i Governança de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  i actualment estudia  el grau universitari de ciències socials de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Té una gran implicació en el teixit associatiu local.

«Ens proposem reptes importants però també l’exigència de treballar pel dia a dia de la gent», afirma el nou alcalde, «i sent conscients d’herències del passat que condicionen el present i futur», assenyala en referència a l’anomenat Cas Turov, pel qual l’Ajuntament ha d’enderrocar tota una promoció d’habitatges d’Alcanar Platja, declarats il·legals per la justícia.

Roig va estendre ahir la mà als grups de l’oposició, «des de l’honestedat», per treballar conjuntament «pel benestar de la gent» i va anunciar una reestructuració del cartipàs municipal en els pròxims dies. El nou alcalde s’ha fet càrrec fins ara de les carteres de Participació Ciutadana, Banda Municipal de Música, Joventut i Gent Gran; algunes de les quals podria delegar en altres membres de l’equip de govern.

Com ja va explicar el Diari, Alfons Montserrat ha deixat l’alcaldia després de ser nomenat nou director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), però continuarà aquests set mesos com a regidor a l’Ajuntament, per tal de garantir «una transició fluida».

Joan Roig va ser escollit alcalde amb 9 vots a favor (7 dels quals corresponen al seu grup, ERC, amb majoria absoluta al consistori) i 4 en blanc.

Reaccions
Els portaveus dels diferents grups municipals també van mostrar voluntat de col·laboració amb l’alcalde entrant. Així, per exemple, des del PDeCAT es va oferir mà estesa al govern municipal, i el regidor del PP també mostrava la voluntat de diàleg i consens. Roig també va rebre les felicitacions des de les files de la CUP i el PSC.

Com a anècdota, el ja elegit alcalde gairebé oblida donar la paraula al portaveu del seu propi grup municipal, ERC.

Comentarios
Multimedia Diari