Joana Serret, premi Lo Grifonet d’Òmnium Cultural

Els socis de l’entitat han destacat el seu activisme en la promoció de la literatura, especialment en les Jornades de Lletres Ebrenques

20 noviembre 2021 16:38 | Actualizado a 20 noviembre 2021 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La directora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta, Joana Serret, ha estat distingida amb el premi Grifonet d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. L’entitat celebra enguany els cinquanta anys de presència al territori i, també, la desena edició d’aquest guardó que reconeix una persona de les Terres de l’Ebre per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana.
Serret ha passat tota la vida envoltada de llibres i cultura a la seua ciutat, Amposta.

Va començar la seua trajectòria l’antiga Biblioteca Municipal d’Amposta a finals dels anys setanta, per passar als anys noranta al nou equipament de la Sebastià Juan Arbó. Durant aquestes dècades i des d’aquest epicentre cultural que és la biblioteca, ha organitzat nombrosos premis literaris i ha difós la figura d’Arbó. També ha organitzat i ha estat l’alma mater de les Jornades de Lletres Ebrenques d’Amposta. «Amb tot això, ha convertit la biblioteca en un referent i punt de trobada dels autors de les comarques centrals dels Països Catalans», remarquen des d’Òmnium. 

Enguany, el procés d’elecció dels candidats s’ha fet a partir d’una crida a entitats de les comarques de l’Ebre, de nord de València i el sud d’Aragó. D’entre els proposats es va iniciar un període de votació entre els socis i sòcies d’Òmnium. La guanyadora rebrà el premi el proper 27 de novembre a les 13.30 al restaurant La Sifoneria d’Amposta (inscripció i amb places limitades). 

Enguany el premi Lo Grifonet compleix deu anys. Altres persones reconegudes en passades edicions han estat el lingüista Joan Beltran, el músic Octavi Ruiz, el professor de català Manel Ollé, l’activista feminista Lola Santacatalina, el filòleg Artur Quintana, Manolo Tomàs (Plataforma en Defensa de l’Ebre), la poeta Zoraida Burgos, el president d’Òmnium Cultural  Jordi Cuixart o el ceramista Joan Panisello.

Comentarios
Multimedia Diari