Jordà considera un  miracle' la recuperació dels arrossars del Delta després del Gloria

La consellera d'Agricultura reivindica l'acció de Govern per recuperar la capacitat productiva del país

19 septiembre 2020 15:26 | Actualizado a 19 septiembre 2020 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha afirmat que la recuperació dels arrossars al delta de l'Ebre és un "gran miracle", vuit mesos després dels danys ocasionats pel Gloria. Jordà, que ha visitat aquest dissabte una de les explotacions a Deltebre (Baix Ebre), ha recordat que el Govern ha destinat sis milions d'euros, dels quals més d'un milió a les Terres l'Ebre, per mitigar els efectes del Gloria. "L'única finalitat -del paquet d'ajudes- era retornar la capacitat productiva a la zona, volíem que aquí s'hi tornés a fer arròs i avui venim a segar-lo", ha subratllat. A més, la consellera ha defensat que entre totes les administracions i els agents del territori es pot fer més "resilient" el delta.

La campanya de la sega de l'arròs ha començat aquesta setmana en diverses zones del delta de l'Ebre. Per aquesta raó, la titular d'Agricultura ha visitat un dels arrossars situat a prop de la platja de la Marquesa. El Gloria va afectar aquest finca, que ja està recuperada dels estralls causats pel temporal. "Personalitzo amb la Marcel·la- propietària de l'arrossar- l'esforç dels arrossaires del delta de l'Ebre, ells han ajudat des del primer moment treballant perquè aquest miracle que avui expliquem fos una realitat", ha destacat Jordà.

Amb tot, ha apuntat que la campanya de l'arròs d'aquesta temporada no hauria estat possible si el Gloria s'hagués produït el juny. Jordà també ha opinat que no es poden evitar temporals com el Gloria, però ha dit que entre "tots" es pot contribuir a la preservació del delta i mitigar els efectes del canvi climàtic. I en aquest sentit, la consellera ha assenyalat la importància del consens territorial per superar les crisis derivades dels temporals.

"No és pot fer res sense la gent del territori, no podem pretendre canviar res sense el consens; i a les Terres de l'Ebre el tenim", ha completat. A més, Jordà ha afirmat que el delta és una de les "joies" del país que s'ha de preservar per a les futures generacions, ajudant al sector primari i de l'alimentació.

En paral·lel, la consellera ha recordat que el Govern va destinar una partida de sis milions d'euros per pal·liar els efectes del Gloria arreu del país i 3,8 milions més per a la comunitat de Regants. En el cas de les Terres de l'Ebre, van rebre 1,6 milions d'euros en ajudes.

Finalment, Jordà ha participat de la sega i ha acompanyat el pagès dins de la segadora, segant part del camp d'arròs.

Comentarios
Multimedia Diari