Josep Cambra Sancho, Pagès de l'Any de Móra d'Ebre 2019

Ha rebut de mans de l'alcalde de la població, Joan Piñol, una placa commemorativa

17 enero 2019 17:16 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El veí de Móra d'Ebre Josep Cambra Sancho ha sigut proclamat avui dijous Pagès de l'Any 2019, en el decurs de l'acte central de la festa de Sant Antoni, que ha tingut lloc a la plaça de Baix de la capital de la Ribera d'Ebre.

Cambra, nascut a Benissanet, es va traslladar de jove amb la seua família a Móra d'Ebre, on va cursar estudis primaris. La seua dedicació a la pagesia com a activitat principal s'ha perllongat per un període superior als 60 anys, per la qual cosa la comissió organitzadora de la Festa Major d'hivern l'ha designat per a obtindre la distinció.

Josep Cambra ha rebut de mans de l'alcalde de la població, Joan Piñol, una placa commemorativa que l'acredita com a Pagès de l'Any 2019 a Móra d'Ebre, una distinció que s'atorga anualment a un agricultor del municipi immediatament després de l'acte de benedicció dels animals que té lloc amb motiu de la Festa Major de gener. Cambra ha pronunciat unes paraules d'agraïment adreçades als seus companys de professió i a les autoritats presents a l'acte.

Posteriorment, ha tingut lloc la rifa de la cistella de Sant Antoni, una panera plena de productes agroalimentaris típics d'aquesta època de l'any donats per establiments de la població. El número guanyador ha sigut el 115, que ha resultat ser el de Jordi Llanbrich, un dels col·laboradors de la Comissió de Festes.

Els actes d'aquest matí de la festa de Sant Antoni han consistit en un esmorzar popular de clotxa, durant el qual s'han repartit fins a 600 unitats d'aquesta menja tradicional de la població i la comarca.

Seguidament, s'ha ballat la jota local amb interpretació a la gralla de Ferran Roca. La música de jota ha sigut el preludi dels Tres Tombs, protagonitzats per una desena de carruatges i diverses cavalleries, que han recorregut en tres ocasions el tradicional itinerari de la Volta dels Carros, pels carrers del nucli antic de Móra d'Ebre.

L'acte ha comptat amb la tradicional benedicció d'animals i mascotes als peus de les escales de l'església prioral, i amb el seguiment entusiasta de dos carrosses amb infants del poble vestits de catalans.

Comentarios
Multimedia Diari