Josep Maria Estela i David Boneta, caps dels Mossos a l'Ebre i Tarragona

Rafael Comes, nou cap de la Comissaria d'Investigació Criminal

19 mayo 2017 15:26 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou cap de la regió policial del Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre és Josep Maria Estela, fins ara sotscap de la Regió Policial de Ponent. Un canvi que arriba amb la remodelació de la cúpula del cos a tot Catalunya feta pel major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero. Així, el fins ara cap de la regió policial de l’Ebre, el comissari Rafael Comes, passarà a ser el nou cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

En aquesta profunda remodelació, el comissari David Boneta abandona el lloc de cap de la comissaria Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell per exercir de cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, fins ara en mans de l’intendent Jaume Giné, que es quedarà com a sotscap.

Segons han informat fonts policials, la remodelació dissenyada per Trapero, d’acord amb el director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, afecta una vintena de comissaris i intendents, i s’ha emprès després del seu nomenament com a major i la recent promoció de vuit nous comissaris.

En concret, el comissari Joan Carles Molinero, fins ara cap de la comissaria de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, ha estat ascendit a cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, que fins ara ocupava el comissari Ferran López, que s’encarregarà de la comissaria superior de coordinació Territorial, que portava David Piqué, mort l’any passat.

D’aquesta forma, Trapero s’envolta en el seu lloc de major amb dos dels comissaris amb més pes dins de la policia catalana, Ferran López i Joan Carles Molinero.

Molinero serà substituït al capdavant de la comissaria de la regió Metropolitana de Barcelona per qui fins ara era el seu número dos, el comissari Joan Portals.

A Portals el substituirà com a número dos a Barcelona el nou comissari Xavier Porcuna, que fins ara exercia de portaveu uniformat de la policia catalana.

On no hi ha canvis és a l’àrea de Ponent, on continua com a cap de la regió policial Francesc Xavier Monclús, que durant diversos anys va estar al capdavant de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari