Jotes, bous i més actes per als menuts d'Ulldecona

L’actuació del grup local Pepet i Marieta serà un dels plats forts de la festa, juntament amb la sisena edició de la Shopping & Food Night

02 agosto 2018 10:38 | Actualizado a 02 agosto 2018 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ulldecona es prepara per a les festes majors, que tindran lloc del 25 d’agost al 2 de setembre.  

A un any de les esperades Festes Quinquennals, que com el seu nom indica se celebren cada cinc anys al setembre en honor a la patrona Mare de Déu de la Pietat, enguany s’han programat multitud d’actes perquè en puguin gaudir els veïns i visitants de totes les edats.

A més de l’acte per excel·lència del Ball de Mantons, no faltaran també els bous de plaça a la tarda i de carrer al migdia i moltes propostes lúdiques, culturals i esportives. 

Segons destaca l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura, enguany s’han programat més activitats per als menuts, i es preveuen algunes novetats.

Així per exemple, hi haurà un homenatge als majors de 90 anys i també l’elecció del Rei de les festes, el divendres 24 previ a l’inici oficial de les celebracions. Enguany també hi haurà un dia Solidari amb Àfrica (29 d’agost), per denunciar la mutilació genital femenina.  

Entre altres propostes, cal destacar també la consolidada Shopping&Food Night, que dimarts 28 arribarà a la seva sisena edició, o l’actuació del grup local Pepet i Marieta, programada per al dijous 30 d’agost. 

El Ball de Mantons, tradició i identitat

Sense dubte, el Ball de Mantons és l’acte estrella de les festes majors d’Ulldecona. Centenars de parelles de totes les edats es vesteixen amb la indumentària típica -elles amb mantó de Manila i faldetes, ells amb camisa blanca, pantaló i armilla negra de pagès- per sortir a la plaça i ballar les jotes del municipi, interpretades per la Banda de Música d’Ulldecona. El dilluns a la nit és el dia dels balladors adults (majors de 14 anys), mentre que dimarts a la tarda és el torn dels petits, i dijous a la nit, dels balladors mitjans (de 8 a 14 anys). 

Comentarios
Multimedia Diari