Joventut ofereix set camps de treball per aquest estiu

Durant dues setmanes de voluntariat es realitzaran tasques en els àmbits del medi ambient, el patrimoni, l’arqueologia o la cultura

27 abril 2021 09:45 | Actualizado a 27 abril 2021 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un any de parada a causa de la situació sanitària, la Direcció General de Joventut torna a organitzar els Camps de Treball a Catalunya. Juntament amb diferents entitats, associacions d’educació en el lleure, fundacions sense ànim de lucre i la col·laboració dels ajuntaments s’oferirà als joves d’entre 14 i 29 anys la participació en projectes i serveis a la comunitat. Durant quinze dies, els voluntaris treballaran en diversos àmbits com el del medi ambient, l’arqueologia, el patrimoni, l’àmbit social, el cultural o l’esportiu.

A les Terres de l’Ebre, enguany hi haurà un nou camp de treball i s’oferiran 14 places més que el 2019. També com a novetat, la capital del Montsià s’estrena acollint dos camps de treball. El primer tindrà lloc del 9 al 23 de juliol, comptarà amb la participació de la fundació Josep Carol i estarà dirigit a joves de fins a 17 anys. En aquest període es realitzaran tasques relacionades amb el patrimoni i la recuperació d’antics nius de metralladora de la Guerra Civil. Un segon camp de treball tindrà lloc del 26 al 9 d’agost i en aquest cas, apostarà pel voluntariat en l’àmbit del medi ambient. Amb la gestió de l’associació Riet Vell, es buscarà la recuperació de l’antic traçat del ferrocarril de la Val de Zafan i la potenciació de la biodiversitat de la zona. Aquest camp, anirà dirigit a joves de fins a 25 anys i s’hi realitzaran tasques com la creació de caixes niu per ocells i rat penats. Segons Adam Tomàs, alcalde de la capital del Montsià, «és una bona iniciativa per ajudar a la recuperació d’espais naturals de la població.» 

Aquests camps també tenen l’objectiu de crear sinergies. Segons Carla Bonfill, regidora de joventut i participació ciutadana de l’Ajuntament d’Amposta, «poder acollir aquests camps de treball al municipi és una bona notícia i una oportunitat per poder dur a terme activitats vinculades a la població i la creació de sinergies entre entitats i persones».
Per tal d’acollir els voluntaris, l’escola Agrària cedeix el seu espai per a la realització de diverses activitats i per al descans dels participants.


Cinc camps més a l’Ebre
Per a aquest estiu, s’organitzen a Catalunya un total de 61 camps de treball, 7 dels quals tindran lloc a les Terres de l’Ebre. Aquests estaran repartits entre les quatre comarques i preveuen acollir un total de 122 voluntaris. A més dels dos camps d’Amposta, n’hi haurà dos més situats a la Terra Alta i les seves tipologies seran de medi ambient i l’arqueologia. S’hi realitzarà treball de recuperació i condicionament de l’antiga via de Bot i treball arqueològic sobre la zona on va lluitar la Lleva del biberó durant la Guerra Civil al Pinell. A Ascó també hi haurà un camp per treballar la rehabilitació de les trinxeres de la Batalla de l’Ebre. En el cas del Baix Ebre, n’hi haurà un parell. A Tivenys es podrà treballar per la recuperació del paisatge i els senders del bosc de ribera com una zona d’alt interès biològic, ambiental i paisatgístic. Finalment, a Campredó se’n podrà trobar un que funcionarà com un intercanvi internacional i que de la mateixa manera que els dos anys anterior serà per treballar a la Casa del Prat, per recuperar i catalogar l’emmurallat que té interès arqueològic.

Comentarios
Multimedia Diari