Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Joves alcaldes per a pobles petits

Els municipis de Xerta, Paüls i la Torre de l'Espanyol compten des de fa dos mesos amb els alcaldes més joves de les Terres de l'Ebre

M.Millan

Whatsapp
Roger Aviñó, Enric Adell i Joan Juncà, ahir a l´Ajuntament de Xerta. Foto: m. millan

Roger Aviñó, Enric Adell i Joan Juncà, ahir a l´Ajuntament de Xerta. Foto: m. millan

El xertolí Roger Aviñó, el paülsenc Enric Adell i Joan Juncà, de la Torre de l’Espanyol, tenen molt en comú. Amb menys de trenta anys (entre 27 i 28, concretament), estudis universitaris i molt implicats en el món associatiu, aquests joves s’han convertit des de fa poc més de dos mesos en els alcaldes dels seus respectius municipis, aconseguint la majoria absoluta en la seva primera experiència com a caps de llista.

Es van presentar tots tres amb candidatures independents (Més Xerta, Per Paüls i Junts per la Torre) sota el paraigua d’ERC (Acord Municipal) i tenen ganes de fer «una nova política», superant les històriques rivalitats i bàndols dels seus petits pobles.

Xerta, amb 1.200 habitants, la Torre de l’Espanyol amb poc més de 700 i Paüls, amb uns 600, tenen al davant el repte de mantenir aquesta població i per això cal també mantenir els serveis i oferir noves oportunitats per evitar que els joves marxin, admeten els nous alcaldes.

En aquest sentit, consideren bàsics serveis com l’escola o el CAP. «En un país avançat, la sanitat i l’educació han de ser pilars bàsics, innegociables», afirma Adell, qui té com una de les prioritats recuperar la plaça de metge que Paüls va perdre amb les retallades.

«En molts aspectes, al nostre territori i en especial als pobles menuts ens sentim bastant discriminats», afirma Roger Aviñó, qui com els altres dos batlles reclama més suport econòmic de la Generalitat per fer front a serveis deficitaris, com és el cas de les llars d’infants municipals.

Tot i la seva joventut, el nou alcalde de Xerta té ja una llarg experiència en l’àmbit municipal, ja que havia estat regidor en els darrers dos mandats. Des de l’alcaldia, admet, el repte i la responsabilitat són molt més grans.

Joan Juncà va entrar en política després de passar per l’Assemblea Nacional Catalana. «Gent amb inquietuds i diferents sensibilitats van decidir impulsar una llista amb l’objectiu de revitalitzar el poble i en això ens hem posat a treballar», explica Juncà, que tot i no ser nascut a la Torre s’hi sent plenament integrat.

«Per la nostra banda, vam decidir impulsar una nova llista a Paüls perquè veiem que si tot continuava igual, el futur era molt negre», afirma Adell, qui es fixa com un altre dels seus objectius principals superar l’enfrontament entre dos bàndols que ha viscut Paüls històricament.

Els tres joves s’estan fent al seu nou rol dins del municipi i encara els estranya que els cridin ‘alcalde’. «Als pobles menuts la gent ve a l’Ajuntament quan té un problema, sigui el que sigui, i et paren pel carrer. És molt difícil separar aquest àmbit del privat...», comenta Aviñó.

«Jo atenc fins i tot a la piscina, en banyador... s’és alcalde les 24 hores i jo sempre porto una llibreta al damunt per apuntar el que em diuen els veïns», comenta per la seva banda Joan Juncà.

En alguns casos, com el de la Torre de l’Espanyol, en el canvi de govern hi va haver un «traspàs de poders ordenat». Per contra, a Paüls aquest traspàs va ser «inexistent».

Sigui com sigui, ara la responsabilitat és seva i són molt conscients de tota la feina que tenen al davant, amb l’objectiu de millorar el seu poble.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También