Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Joves d’arreu realitzen 183 activitats d’estiu a l’Ebre

Hi ha inscrits un total de 882 dirigents,71 persones de suport i 6.194 participants

REDACCIÓ

Whatsapp
A l’Ampolla es porta a terme el camp de treball ‘Amfibis mediterranis’. FOTO: JOAN REVILLASELS JOVES NETEGEN DE VEGETACIÓ ELS ESPAIS PER CONSTRUIR UNA BASSA D’ARGILA ADJACENT. FOTO: JOAN REVILLAS

A l’Ampolla es porta a terme el camp de treball ‘Amfibis mediterranis’. FOTO: JOAN REVILLASELS JOVES NETEGEN DE VEGETACIÓ ELS ESPAIS PER CONSTRUIR UNA BASSA D’ARGILA ADJACENT. FOTO: JOAN REVILLAS

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 183 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques de les Terres de l’Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 882 dirigents, 71 persones de suport i 6.194 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (5.550 inscrits en 138 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (698 i 17 activitats), les acampades (596 i 15), les rutes (119 i 6) i els camps de treball (184 i 7).

I pel que fa al lloc de realització, el Baix Ebre és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (2.630), seguida del Montsià (2.621), Ribera d’Ebre (1.397) i la Terra Alta (499). Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

Segons les previsions de la DGJ, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 7.635 nois i noies acompanyats per 974 dirigents i monitors van participar en 207 activitats arreu de les Terres de l’Ebre.

Són dades que va donar a conèixer ahir al matí el director general de l’Agència Catalana de Joventut (ACJ), Cesc Poch, durant la visita al camp de treball internacional ‘Amfibis mediterranis: restauració hàbitats aquàtics’, que de l’1 al 15 de juliol acull 15 nois i noies de 18 a 29 anys a l’Ampolla. Ho va fer acompanyat de l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i del coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan-Lluís Barberà.

Els participants a l’activitat, organitzada per l’ACJ, eliminen la vegetació i espècies al·lòctones de la Bassa de Fornós i construeixen una bassa d’argila adjacent com a hàbitat i reproducció d’amfibis (granotes, gripaus i tritons).

Al final de la visita al camp, que és novetat d’aquest 2019 i està gestionat per l’Associació Ornitològica Picampall, Poch va reconèixer la feina que hi duen a terme els joves voluntaris.

El director de l’Agència de Joventut també va posar en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret de l’Ampolla, ajuden també a recuperar el medi natural.

Més activitats

Posteriorment, també van visitar l’alberg de Joventut Mas de la Coixa de Móra la Nova, on del 7 al 14 de juliol tenen lloc les colònies poliesportiu municipal esportives de bàsquet del programa ‘L’estiu és teu!’. En aquestes estades hi participen un total 43 de nois i noies de 8 a 16 anys.

Les visites a les activitats d’educació en el lleure d’ahir a l’Ebre també van incloure les colònies combinades d’idiomes i esports de ‘L’estiu és teu!’ que durant la segona setmana de juliol tenen lloc a l’alberg de Deltebre, al qual participen 67 nois i noies, 23 dels quals són becats.

Temas

Comentarios

Lea También