Más de Ebre

Joves d’arreu realitzen 183 activitats d’estiu a l’Ebre

Hi ha inscrits un total de 882 dirigents,71 persones de suport i 6.194 participants

REDACCIÓ

Whatsapp
A l’Ampolla es porta a terme el camp de treball ‘Amfibis mediterranis’. FOTO: JOAN REVILLASELS JOVES NETEGEN DE VEGETACIÓ ELS ESPAIS PER CONSTRUIR UNA BASSA D’ARGILA ADJACENT. FOTO: JOAN REVILLAS

A l’Ampolla es porta a terme el camp de treball ‘Amfibis mediterranis’. FOTO: JOAN REVILLASELS JOVES NETEGEN DE VEGETACIÓ ELS ESPAIS PER CONSTRUIR UNA BASSA D’ARGILA ADJACENT. FOTO: JOAN REVILLAS

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 183 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques de les Terres de l’Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 882 dirigents, 71 persones de suport i 6.194 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (5.550 inscrits en 138 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (698 i 17 activitats), les acampades (596 i 15), les rutes (119 i 6) i els camps de treball (184 i 7).

I pel que fa al lloc de realització, el Baix Ebre és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (2.630), seguida del Montsià (2.621), Ribera d’Ebre (1.397) i la Terra Alta (499). Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

Segons les previsions de la DGJ, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 7.635 nois i noies acompanyats per 974 dirigents i monitors van participar en 207 activitats arreu de les Terres de l’Ebre.

Són dades que va donar a conèixer ahir al matí el director general de l’Agència Catalana de Joventut (ACJ), Cesc Poch, durant la visita al camp de treball internacional ‘Amfibis mediterranis: restauració hàbitats aquàtics’, que de l’1 al 15 de juliol acull 15 nois i noies de 18 a 29 anys a l’Ampolla. Ho va fer acompanyat de l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i del coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan-Lluís Barberà.

Els participants a l’activitat, organitzada per l’ACJ, eliminen la vegetació i espècies al·lòctones de la Bassa de Fornós i construeixen una bassa d’argila adjacent com a hàbitat i reproducció d’amfibis (granotes, gripaus i tritons).

Al final de la visita al camp, que és novetat d’aquest 2019 i està gestionat per l’Associació Ornitològica Picampall, Poch va reconèixer la feina que hi duen a terme els joves voluntaris.

El director de l’Agència de Joventut també va posar en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret de l’Ampolla, ajuden també a recuperar el medi natural.

Més activitats

Posteriorment, també van visitar l’alberg de Joventut Mas de la Coixa de Móra la Nova, on del 7 al 14 de juliol tenen lloc les colònies poliesportiu municipal esportives de bàsquet del programa ‘L’estiu és teu!’. En aquestes estades hi participen un total 43 de nois i noies de 8 a 16 anys.

Les visites a les activitats d’educació en el lleure d’ahir a l’Ebre també van incloure les colònies combinades d’idiomes i esports de ‘L’estiu és teu!’ que durant la segona setmana de juliol tenen lloc a l’alberg de Deltebre, al qual participen 67 nois i noies, 23 dels quals són becats.

Temas

Comentarios

Lea También