Jubilats ebrencs surten al carrer per unes pensions dignes

Després de diverses concentracions i actes de protesta davant els ajuntaments, Marea Pensionista convoca la primera manifestació a les Terres de l’Ebre, amb assistència d’unes 120 persones 

30 abril 2018 15:55 | Actualizado a 03 mayo 2018 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els jubilats ebrencs han sorit aquest matí a recórrer els carrers del centre d’Amposta per defensar el sistema públic de pensions. Després de varies concentracions i de presentar mocions als plens dels ajuntaments, aquesta ha estat la primera vegada que Marea Pensionista i el Comitè Unitari de Jubilats i Pensionistes de les Terres de l’Ebre ha organitzat al territori una manifestació com a acció de reclam dels seus drets. 

La Marea Pensionista de Catalunya ha decidit traslladar a aquest dilluns les mobilitzacions previstes en l’àmbit estatal el pròxim dia 5, atès que justament aquest mateix dissabte compleixen cinc anys d’existència i han convocat una assemblea.

Unes 120 persones s’unien avui a la mobilització, entre les quals es podien veure, sobretot jubilats, però també treballadors, incloent a regidors i dirigents del govern municipal i comarcal. 

Des de l’organització remarquen que les mobilitzacions són efectives, i així es demostra amb el recent acord entre el govern del PP i el PNB, que s’atribueix a les mobilitzacions setmanals celebrades a Bilbao. Tot i això, Juan García, portaveu de la Marea Pensionista i el Comitè Unitari de Jubilats i Pensionats de les Terres de l’Ebre, assegura que no s’han pres les mesures necessàries. La previsió recau en incrementar anualment un 1,6% les pensions el 2018 i 2019, però la preocupació continua sent que passarà després, a partir del 2020.

Per aquest motiu, la consigna de Marea és continua fent manifestacions i concentracions fins que aconsegueixin els seus reclams. Com a punt principal es demana el blindatge de les pensions a la Constitució Espanyola, i que aquestes depenguin del pressupost general de l’Estat. A aquest s’hi afegeixen altres punts que resumia García: «Que tinguem una pensió mínima de 1.080 euros, que la llei de Dependència entri com ho hauria d’haver-ho fet, que les pensions de viduïtat pugin com ho han de fer i altres punts».

Tothom al carrer
García remarcava que aquestes mobilitzacions busquen que tothom surti al carrer. «La problemática de les pensions no és un problema només dels pensionistes, també dels treballadors en actiu».

Tot i que els pensionistes no s’afegiran explícitament a cap acte sindical aquest Primer de Maig, davant la diversitat de mobilitzacions, sí que han demanat als treballadors que «lluitin pels seus drets».

Comentarios
Multimedia Diari