Judici ràpid per ‘intimidar’ una dona que posava llaços grocs a la via pública de Tortosa

La Fiscalia sol·licita l’absolució del denunciat, mentre que l’acusació vol una multa per coacció a la llibertat d’expressió

01 agosto 2018 14:21 | Actualizado a 03 agosto 2018 08:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El jutjat número 1 de Tortosa ha celebrat avui al matí un judici ràpid per resoldre una denúncia cap a un home que presumptament va agredir a la denunciant mentre penjava llaços grocs.

Els fets van succeir el dissabte 28 de juliol a l’avinguda Generalitat de Tortosa, quan un grup de persones, convocades per l’Assemblea Nacional Catalana, es disposaven a penjar llaços grocs a la via pública amb el degut permís administratiu. Segons l’advocat de la denunciant, Xavier Faura, va ser llavors quan va acudir «un individu que els va faltar al respecte». Segons la denunciant, l’home la va increpar i la va sacsejar, però com no es va produir un informe de lesions, l’advocat va apuntar que «serà més difícil que prosperi la condemna».

La part denunciant, que ha comptat amb la declaració de tres testimonis, demana una condemna de 2.700 euros de multa per a l’acusat, que hauria de pagar en un període de tres mesos si prospera la petició.

«El que s’ha produït no és una agressió menor, és una coacció a la llibertat d’expressió que vulnera el dret fonamental que consagra l’Article 16 de la Constitució Espanyola», ha citat Faura.

Per altra banda, el presumpte agressor i el seu advocat, que no han presentat testimonis, demanen l’absolució, ja que segons ells no es van produir els fets que es denuncien. 

El Ministeri Fiscal, igual que el denunciat, també ha demanat l’absolució per a l’acusat.

Per tant, davant del fet que l’única part que demana condemna és l’acusació, Faura ha declarat que «s’espera que el jutge sigui sensible a les peticions i a la declaració dels tres testimonis i hi pugui haver una condemna en forma de multa per a l’acusat per haver infringit el dret a la llibertat d’expressió».

El dictamen, que resta al criteri del jutge, s’anunciarà aquest divendres 3 d’agost.

Tot i que l’advocat de la denunciant ha apuntat que si no els hi és favorable, estudiaran l’opció de recórrer la denúncia a l’Audiència Provincial.

Concentració de suport

Un grup d’unes 50 persones s'han reunit avui a les 11 del matí davant del jutjat on ha tingut lloc el judici ràpid per donar suport a la denunciant.

El Comitè de Defensa de la República ha fet una crida pública mitjançant un manifest via Twitter amb el lema «Cap agressió sense resposta», que convida als ciutadans a acudir enfront dels jutjats per a retre suport a la presumpta agredida i per a denunciar les agressions rebudes.

Comentarios
Multimedia Diari