JuntsxCAT demana la connexió ferroviària de l’Ebre amb l’AVE

El partit exigeix regionals ràpids amb el Camp de Tarragona i Barcelona i que es mantingue l’aturada de l’Euromed a l’Aldea

03 diciembre 2019 11:20 | Actualizado a 03 diciembre 2019 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Catalunya exigeix la connexió ferroviària amb serveis regionals d’alta velocitat de les Terres de l’Ebre amb el Camp de Tarragona (on s’atura l’AVE) i Barcelona.

El partit ha exigit que, un cop es pose en marxa el desdoblament de la via entre Vandellòs i Tarragona el proper gener, s’executin els acords que hi havia sobre la taula: uns serveis regionals d’alta velocitat entre Tortosa, l’Aldea, el Camp de Tarragona i Barcelona que permetrien la connexió amb l’AVE i arribar a Barcelona en 1 hora i 40 minuts i amb quatre freqüències diàries d’anada i de tornada.

Junts per Catalunya també exigeix que es mantingue l’aturada de l’Euromed a l’Aldea, encara que sigue a preu normal i no reduït com fins ara (una mesura compensatòria de la Generalitat mentre no es posa en marxa el desdoblament de la via).

El partit ha anunciat que presentaran un conjunt de mocions als ajuntaments i altres administracions supramunicipals, així com al Parlament i al Congrés dels Diputats.

El diputat al Congrés, Ferran Bel, ha declarat que, a un mes i mig de la posada en marxa del desdoblament, que fa 20 anys que s’havia d’iniciar, «hi ha encara un inquietant desconeixement en relació a quins són els serveis ferroviaris que s’implementaran».

Bel ha assegurat que la Generalitat de Catalunya tampoc té cap coneixement respecte a aquests serveis i horaris de Renfe, tot i les reiterades ocasions en què han transmès els seus dubtes i preguntes sobre aquest tema. «Intuïm, una vegada més, que l’Administració General de l’Estat, Renfe i Adif tornaran a incomplir els acords i continuaran maltractant les Terres de l’Ebre», ha lamentat Bel. Avui mateix Ferran Bel prendrà possessió al Congrés dels Diputats «i el primer que faré serà adreçar-li un seguit de preguntes respecte aquest tema al ministre i al secretari d’Estat en funcions».

Comentarios
Multimedia Diari