Jutjaran dos homes per pescar amb descàrregues elèctriques a l’Ebre a Amposta

Els agents van trobar al vehicle dels processats sis silurs, vuit carpes, quatre carmins, un barb i vint llobarros. El fiscal demana un any i mig de presó per a cadascun dels processats

16 agosto 2017 10:19 | Actualizado a 08 noviembre 2017 13:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any i mig de presó i la prohibició de caçar o pescar durant dos anys. És la pena que sol·licita la Fiscalia de Tarragona per a dos ciutadans romanesos acusats d’un delicte contra la fauna per haver pescat en el riu Ebre utilitzant descàrregues elèctriques.

L’escrit d’acusació recull que entre la nit-matinada del 8 al 9 de novembre de l’any passat els acusats van embarcar en una llanxa pneumàtica al tram final del riu Ebre, dins de la localitat d’Amposta. Una vegada allí, fent us d’un transformador-convertidor de corrent, una bateria elèctrica, un àncora i un salobre –aquests últims utilitzats com a càtode i ànode, van practicar un mètode de pesca il·legal denominat ‘pesca elèctrica’. Consisteix en produir corrent elèctric dins de l’aigua, la qual cosa provoca de forma inexorable la mort de les espècies de firma incontrolada amb efectes perdurables i irreversibles, en erradicar els ous de les diferents espècies i pertorbar la cadena tròfica. 

A l’interior del vehicle frigorífic els acusats van guardar  sis silurs, vuit carpes, quatre carmins, un barb i vint llobarros. També portaven una embarcació pneumàtica.
El judici tindrà lloc al Jutjat del Penal de Tortosa en una data encara per concretar.

Comentarios
Multimedia Diari