Jutjaran un mariscador il·legal de dàtils de mar de l’Ametlla de Mar

En tenia 7,4 quilos, més 2,1 de caixetes. El fiscal li demana una pena de multa de 1.800 euros i inhabilitació per pescar durant dos anys

04 abril 2021 09:50 | Actualizado a 04 abril 2021 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que estava mariscant il·legalment a l’Ametlla de Mar s’enfronta al pagament d’una multa de 1.200 euros i la inhabilitació per exercir professió o ofici relacionat amb la pesca durant dos anys i dos dies –durant els quals tampoc podrà pescar– per un delicte contra la fauna i 600 euros més i inhabilitació per realitzar activitats de marisqueig per un delicte de mariqueig il·legal, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia. El judici per aquest cas tindrà lloc en un dels dos Jutjats del Penal de Tortosa. L’acusat és un ciutadà espanyol de 50 anys i sense antecedents penals d’aquest tipus.

En les seves conclusions provisionals, el Ministeri Públic indica que a dos quarts de cinc de la tarda del 26 de febrer de 2019 l’home va ser sorprès per una patrulla d’agents rurals del Baix Ebre quan es trobava a la platja de l’Illot, al terme municipal de l’Ametlla de mar. Portava a terme l’activitat de pesca de dàtils de mar –Lithophaga lithophaga–, considerada espècie protegida segons el Real Decreto 139/2011 de 4 de febrer, per al desenvolupamdent del Listado de Especies Silvestres en Régiment de Protección Especial y del Catálogo Español de Especies Amenazadas. També pescava caixetes –peu de cabrit, Arca noae)–. Aquest darrer és un mol·lusc bivalve marí comestible però no gaire apreciat per ser una mica amargant. Fa uns deu centímetres de llarg i viu en fons rocosos allunyats de les costes fins a 100 metres de fondària. Es troba al Mediterrani i l’Atlàntic oriental (des-de Portugal a Angola).

El processat, segons el fiscal, realitzava aquesta conducta sense ser mariscador professional ni estar adscrit a una confraria.

Els agents van localitzar i comissar un equip autònom de respiració per buceig, una maça, un cabàs de plàstic, un neoprè de dues peces, dues pinces, un cinturó de plom, unes ulleres i unes aletes de buceig així com 7,450 quilos de dàtils de mar i 2,100 quilos de caixetes.

El fiscal demana el decomís dels efectes i de les peces incautades així com la destrucció, després de la sentència condemnatòria, de la maça i de les dues pinces. Respecte la resta de peces de pesca, si no estan espatllades amb el pas del temps, que siguin donades a una organització benèfic i l’equip de buceig, al seu propietari.

Comentarios
Multimedia Diari